Florin Roman, dezlănţuit în plen. „Dacă a fost un tiriplici în PNL, îl chema Ludovic Orban. Și să vă fie rușine”

Deputatul PNL Florin Roman l-a catalogat drept "tiriplici" pe fostul său preşedinte de partid, Ludovic Orban, în timpul unei dezbateri în plenul Camerei Deputaţilor pe tema alegerilor primarilor în două tururi de scrutin.

21 iun. 2022, 19:47
Florin Roman, dezlănţuit în plen. „Dacă a fost un tiriplici în PNL, îl chema Ludovic Orban. Și să vă fie rușine”

Spiritele s-au încins între Florin Roman şi Ludovic Orban în timpul discutării proiectului depus în 2015 şi rămas blocat în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor timp de şapte ani. Proiectul prevede că, în cazul în care niciun candidat pentru funcţia de primar nu a obţinut cel puţin jumătate plus unu din numărul voturilor valabil exprimate, se va organiza al doilea tur de scrutin între candidaţii clasaţi pe primele două locuri.

Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, a criticat faptul că foştii săi colegi liberali au respins acest proiect legislativ.

„Alegerea primarilor în două tururi este fundamentală pentru asigurarea unei democraţii autentice în România. Știm foarte bine că există comunităţi rurale şi comunități urbane, unde nu există democraţie, unde primarii se comportă ca nişte satrapi” a afirmat Ludovic Orban, potrivit Ştirileprotv.

Citeşte şi: PNL, răspuns pentru PSD în problema creşterii preţurilor la carburanţi: pasează sarcina la Ministerul Finanţelor

În plus, fostul premier i-a numit „tiriplici” pe parlamentarii PNL, parafrazând o declarație a președintelui PSD Marcel Ciolacu.

„Îmi pare rău că voi, care defilaţi sub un blazon pe care nu îl meritaţi, aţi uitat că Guvernul sprijinit de voi a căzut prin moţiune de cenzură, votată de actualii dumneavoastră parteneri de la PSD şi cu UDMR, de asemenea cu voi în alianţă. Și astăzi, arătaţi că nu mai aveţi nimic, nu liberal, aţi devenit pesede-penelişti, ca să nu zic tiriplici, cum v-a făcut Ciolacu”, a mai spus Ludovic Orban.

Fostul lider liberal a fost imediat criticat de Florin Roman.

„Dacă a fost un tiriplici în PNL, îl chema Ludovic Orban. Domnule preşedinte cu memorie scurtă, vă amintesc că în 2017, în campania internă, mergeaţi în teritoriu şi le spuneaţi primarilor că nu veţi modifica în niciun fel legislaţia electorală şi că susţineţi alegerea primarilor într-un singur tur. Aşa că, dacă e cineva tiriplici, acela e Ludovic Orban. Și să vă fie rușine că dumneavoastră credeți că prin minciună veți mai convinge pe cineva. Poate doar pe tiripliciul din dumneavoastră”, a fost replica deputatului PNL Florin Roman, în plen.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Citeşte şi: O româncă a scos 32.000 de euro în loc de 700 de la un bancomat defect. După 8 luni a primit o veste cruntă!