Florin Roman este de acord cu premierul Ciucă: „Certificatul verde trebuie să ajungă cât mai repede la vot în Parlament. Toate obstacolele au fost depăşite”

Vicepreşedintele PNL Florin Roman susţine poziţia premierului desemnat, Nicoale Ciucă, cu privire la certificatul verde, care momentan se află la dezbateri în Camera Deputaţilor, după ce a fost respins în Senat. Camera Deputaţilor este decizională.

25 nov. 2021, 08:44
Florin Roman este de acord cu premierul Ciucă: „Certificatul verde trebuie să ajungă cât mai repede la vot în Parlament. Toate obstacolele au fost depăşite”

Florin Roman a declarat miercuri că poziţia coaliţiei de guvernare este cea exprimată de premierul desemnat, Nicolae Ciucă, care a făcut un apel la parlamentarii alianţei să grăbească, pe cât posibil, adoptarea legii.

Roman s-a referit şi la aparentul conflict de opinie dintre premierul desemnat şi viitorul ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a spus că certificatul verde trebuie adoptat „la momentul oportun”.

„Nu, nu există nicio diferență majoră, există o singură chestiune legată de acea discriminare pe plata pentru perioada de 60 de zile sau 90 de zile între sectorul public sau sectorul privat. Practic, din acest punct de vedere, toate celelalte obstacole au fost depășite. Poziția premierului este foarte clară, acest certificat trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament. Am avut o problemă legată de data de 12, care era data de raport la cele șase comisii.

Florin Roman: „La noi există o latură minoritară a antivacciniştilor”

Practic, după ce proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților, au apărut foarte, foarte multe amendamente și a fost necesar în dezbaterea parlamentară să se ajungă la o soluție comună, pentru că în alte țări adoptarea unei astfel de legi a primit majoritatea voturilor celor care îi reprezintă în Parlament. La noi, din păcate, există o latură minoritară a antivacciniștilor și o latură majoritară a celor care susțin vaccinarea.

Decizia politică la nivelul coaliției este cea anunțată de premier, și noi ne dorim să facem asta, însă, repet, după ce legea a venit de la Senat, cu respingere, la Camera Deputaților au fost depuse foarte multe amendamente. Din șirul de amendamente care au fost acolo, înțeleg că a mai rămas o singură discuție referitoare la perioada de 30 sau de 60 de zile, atât”, a declarat Florin Roman la B1TV.

Citeşte şi: Parlamentul votează joi Guvernul Ciucă. Cum se iau deciziile în Coaliţie şi când se face rotaţia premierilor