Florin Roman explică de ce USR-PLUS a blocat bugetul PMB: „Vlad Voiculescu nu a primit ce își dorea, un control total asupra spitalelor!”

Proiectul de buget al Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În urma unei şedinţe care a durat mai mult de trei ore, proiectul de buget al Capitalei a înregistrat 17 voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 14 abţineri.

28 apr. 2021, 15:34
Florin Roman explică de ce USR-PLUS a blocat bugetul PMB: „Vlad Voiculescu nu a primit ce își dorea, un control total asupra spitalelor!”

Gestul consilierilor USR PLUS de a nu vota bugetul Capitalei arată iresponsabilitate, afirmă deputatul PNL Florin Roman: „La mijloc nu stau grijile față de investiții, ci doar supărarea că viceprimarului lui Vlad Voiculescu nu a primit un control total asupra spitalelor”, relatează Mediafax.

„M-am abținut de la postări politice în săptămâna Mare, sperând că împreună, vom fi cu toții mai buni și mai smeriți. Gestul colegilor de la USR-Plus de a nu vota bugetul propus de primarul general Nicușor Dan, după săptămâni îndelungate de discuții și dezbateri, arată iresponsabilitate și lipsa de respect față de bucureșteni”, transmite deputatul PNL Florin Roman. El îi acuză pe consilierii USR PLUS că nu au votat bugetul pentru că viceprimarul din partea USR PLUS „nu a primit ce își dorea, un control total asupra spitalelor”.

„Nu, la mijloc nu stau grijile față de investiții sau de incapacitatea de plata a primăriei Capitalei, ci doar supărarea că vicele domnului Vlad Voiculescu nu a primit ce își dorea, un control total asupra spitalelor! Se pare că scandalul din guvern provocat de dl Voiculescu este acum exportat la primăria București. Cine are de câștigat din tot acest joc politic plin de interese! Unul singur: PSD”, conchide Florin Roman. Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri.

Primarul Capitalei: Aştept de la USR PLUS propria variantă de buget; să nu arunce PMB în incapacitate de plată

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, se declară „total nemulţumit” că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, având în vedere că, în şedinţa CGMB de miercuri, bugetul Bucureştiului pe anul 2021 nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

„Azi, în şedinţa Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti pentru 2021 nu a obţinut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulţumit că începerea investiţiilor şi plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înţeles pentru oricine”, a scris edilul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

El menţionează că a propus un buget „care a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP şi USR PLUS” şi avea toate motivele să creadă „că lucrurile merg în direcţia bună”.

EXCLUSIV Victor Ponta dă de pământ cu Vlad Voiculescu. „Şi-a eliminat adversarii cum au făcut comuniştii în anii 1945. Jignire mai mare pentru medici nu s-a putut”
„Acum, însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susţină bugetul, el obţinând doar voturile PNL şi PMP în şedinţa de azi. Având în vedere această situaţie, aştept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiţii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susţinem împreună şi dorinţele bucureştenilor şi, în acelaşi timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată. Fac un apel la înţelepciune şi echilibru şi am toată deschiderea să mă aşez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiţionalităţi care nu au legătură cu bugetul. Bucureştenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiţii nerezonabile”, subliniază primarul Capitalei.
Bugetul PMB a picat la vot, scandal uriaş. Nicuşor Dan: „Sunt uluit Aştept varianta USR-PLUS de buget!”

loading...