Florin Roman face precizări în scandalul lucrării pe care şi-a trecut-o în CV: „Eu am conştiinţa împăcată. Cine nu vrea să înţeleagă, nu înţelege”

Ministrul Cercetării Florin Roman a venit duminică cu noi precizări legate de lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, după ce în presă a apărut informaţia că aceasta nu poate fi găsită nici la editura care ar fi publicat-o, nici la Biblioteca Naţională.

05 dec. 2021, 21:56
Florin Roman face precizări în scandalul lucrării pe care şi-a trecut-o în CV: „Eu am conştiinţa împăcată. Cine nu vrea să înţeleagă, nu înţelege”

Florin Roman spune că s-a făcut o confuzie între o carte şi o lucrare publicată într-o revistă, confuzie pe care a clarificat-o, şi aduce ca argument faptul că profesorul cu care a purtat discuţiile care au stat la baza lucrării a confirmat că ştie de existenţa acesteia.

„Am precizat clar că, potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul.

Eu sunt cu conștiința împăcată că am făcut un lucru bun. Mi-am asumat acea neglijență că nu am arhivat sau nu am păstrat acea revistă timp de 15 ani, neconsiderând că e foarte concludentă.

Ea a fost confirmată și de profesorul cu care am lucrat, dar știți cum e în lumea asta… Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui.

Când activam ca jurnalist aveam o colecție personală în care arhivam. Sunt lucruri de-a lungul anilor pe care le păstrez, pe altele le consider mai puțin importante și nu le păstrez. Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație… Dl profesor Paraschiv a confirmat-o”, a declarat Florin Roman, pentru B1 TV.

Florin Roman: „N-am ajuns ministru la belestristică şi nu e cel mai important lucru”

Roman a afirmat apoi că vrea să vorbească mai mult despre treaba sa de la minister decât despre „ceva de acum 15 ani”.

„Dacă-mi permiteți și o glumă: n-am ajuns ministru la beletristică și nu e cel mai important lucru. Cel mai important lucru e că eu am făcut un lucru bun. Dacă sunt criticat pentru această neglijență, au tot dreptul cei care au criticat. Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor, nu”, a mai spus Florin Roman.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, despre ruptura relaţiei cu Liviu Dragnea: „A apărut când mi-am asumat ordonanţa 14”