Sorin Grindeanu, despre ruptura relaţiei cu Liviu Dragnea: „A apărut când mi-am asumat ordonanţa 14”

Sorin Grindeanu a lămurit când a apărut ruptura relaţiei cu fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea.

05 dec. 2021, 12:14
Sorin Grindeanu, despre ruptura relaţiei cu Liviu Dragnea: „A apărut când mi-am asumat ordonanţa 14”

Liviu Dragnea insinua, în urmă cu câţiva ani, că Grindeanu, pe vremea când era premier, s-a schimbat complet în urma discuţiei pe care a avut-o la Iohannis acasă. Întrebat cum comentează acum acele declaraţii, Sorin Grindeanu a spus că „oricât de mult ar devia acea persoană, care a fost cândva preşedintele PSD, nu cred că e cazul să comentez”.

Sorin Grindeanu: Ruptura a apărut când mi-am asumat ordonanţa 14

„Ruptura nu a apărut atunci, ci atunci când mi-am asumat ordonanţa 14. Atunci a apărut ruptura. Tot ce a urmat după, inclusiv finalul, acea moţiune de cenzură, a fost urmarea acelui episod”, a explicat Grindeanu la PrimaTv.

V-a cerut Dragnea să nu daţi ordonanţa 14?

„Acea decizie am luat-o în mod personal. Ştiam în ce intru, mi-am asumat războiul. Am văzut tot felul de aberaţii, că am fost cu soţia la Iohannis acasă. Minciună, punct”.

Sorin Grindeanu a explicat cum a fost să stea acum cu Klaus Iohannis la masă, când PSD a revenit la guvernare.

„Şi după ordonanţa 14 eu am interacţionat cu Iohannis, am mai fost premier 6 luni. Am avut o relaţie instituţională, nici bună, nici rea. Am interacţionat şi când am fost preşedintele ANCOM”.

Sorin Grindeanu, optimist privind coaliţia de guvernare: „Suntem serioşi şi ne ţinem de ce am semnat. Se va gădi o puncte de dialog”

Sorin Grindenau nu a vrut să răspundă la întrebarea dacă l-a deranjat pe Dragnea că era apropiat de Iohannis. „Vorbim de un fost preşedinte al PSD. Nu vreau să comentez spusele unui fost preşedinte, oricât de mult ar devia”.

Actualul ministru al Transporturilor a mai spus că nu crede că noul partid al lui Dragnea va reuşi să rupă din voturile PSD la următoarele alegeri. „Nu. nu văd ce ar putea să ofere din punct de vedere electoral. Mi-e greu să definesc în ce zonă s-ar duce. Lumea uită, vede doar partea aceea de succes electoral din 2016. După 2 ani şi ceva sub acelaşi management era să ieşim pe locul 3. Dacă se continua ajungeam şi mai jos”.

Klaus Iohannis, partener sau adversar politic pentru PSD?

Întrebat dacă Klaus Iohannis este acum pentru PSD un partener sau un adversar politic, Grindeanu a spus: „Vă spuneam că suntem atenţi. Am venit să ajutăm, suntem de bună credinţă. Am înţeles şi din ce a spus preşedintele public. E o perioadă în care avem mai multe lucruri de făcut decât de vorbit, ne despart bătăliile electorale din trecut şi nu sunt puţine. Suntem atenţi”.

Când ajunge România la 1.000 de kilometri de autostradă. Sorin Grindeanu: „Există şansa să semnăm contracte de 10 miliarde de euro, record absolut”