Florin Roman, prima reacţie după ce Cîţu şi-a depus mandatul: „În timpul războiului un comandant nu părăseşte nava”

Florin Roman a avut o primă reacţie după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul: "Nu se opreşte ţara în loc după această retragere"

12 mart. 2020, 13:32
Florin Roman, prima reacţie după ce Cîţu şi-a depus mandatul: „În timpul războiului un comandant nu părăseşte nava”

„Niciodată comandantul nu părăseşte linia frontului. Prin urmare, colegul nostru, Florin Cîţu, a luat decizia să facă acest pas. Ludovic Orban, ca şi premier interimar, omul care a gestionat de la bun început această situaţie şi care va avea sarcina să se ocupe în continuare de gestionarea acestei situaţii este mandatat de colegii din PNL să străngă tot ce este bun în această ţara pentru că doar împreună putem reuşi să limităm efectele epidemiei de coronavirus. 

Nu se opreşte tara în loc după această retragere. Prioritatea noastră numărul 1 este lupta împotriva epidemiei de coronavirus”, a spus Florin Roman.

Administrația Prezidențială a anunţat joi, cu puţin timp înaintea plenului reunit al Parlamentului că „domnul Florin Vasile Cîțu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat”.

După ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul, președintele Iohannis trebuie să desemneze un nou premier care să încerce să își strângă majoritatea în Parlament.

Pe 26 februarie, Florin Cîţu a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze un Guvern, după ce Executivul condus de Ludovic Orban a fost demis prin moţiune de cenzură.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul. „Este cel mai bun lucru care se putea întâmpla”