Florin Roman şi-a dat demisia. „Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului”

Florin Roman, ministrul Digitalizării, a anunțat că și-a dat demisia, pe fondul acuzațiilor de plagiat.

15 dec. 2021, 14:05
Florin Roman şi-a dat demisia. „Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului”

Florin Roman şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Digitalizării. Anunţul a fost făcut de liberal, pe pagina sa de Facebook.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.
Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.
In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.
Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!

Citeşte şi: De ce e nevoie să crească pensiile în România. Ministrul Muncii: „Să facem un scut în jurul celor mai vulnerabile persoane în România”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut public ministrului Florin Roman clarificarea situației sale, a menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Informațiile că nu este licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, „se înscriu în aceeași categorie”, adaugă el.

„Este cunoscută deja poziția premierului în această situație. Domnia sa a cerut public dlui ministru Roman clarificarea situației domniei sale. Evident, elementele de azi se înscriu în aceeași categorie. Ca atare, este așteptat dl. ministru să ofere aceste clarificări”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, conform Ştiripesurse.

Florin Roman şi-a dat demisia. Motivul scandalului uriaş

Florin Roman și-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaților faptul că este licențiat la ”Universitatea Babeș-Bolyai”, din Cluj. Rectorul UBB, Daniel David, susține că s-a căutat în arhive și nu a fost găsit niciun student cu numele Florin Claudiu Roman.

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a explicat rectorul.

„Domnul Florin Roman a urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul Colegiului universitar din cadrul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba-Iulia. În anul 1996 a susținut examenul de absolvire a acestor studii la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe economice și, în urma susținerii examenului, i s-a eliberat o diplomă de absolvire și nu o diplomă de licență.  Examenul de absolvire se susține la finalizarea învățământului universitar de scurtă durată organizat în colegiile universitare, iar examenul de licență se susține la finalizarea învățământului universitar de lungă durată”, este răspunsul oferit de UBB, la solicitarea jurnaliștilor de la Libertatea.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul scandalului în care e implicat Florin Roman. Rectorul de la Babeș-Bolyai a făcut anunțul: Nu este licențiat la noi. Ministrul și-a falsificat CV-ul!


loading...