Florin Talpan a făcut memoriu la FRF: „Cerem ca Rapid să piardă cu 0-3 toate meciurile!”

CSA Steaua şi Academia Rapid se luptă pentru promovarea în Liga 3, iar disputa a trecut dincolo de gazon. Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a depus un memoriu la FRF prin care cere ca Academia Rapid să piardă toate meciurile cu 0-3 la "masa verde".

30 mai 2018, 15:32
Florin Talpan a făcut memoriu la FRF: „Cerem ca Rapid să piardă cu 0-3 toate meciurile!”

Florin Talpan cere ca FRF şi AMFB să prezinte documentele în baza cărora a fost omologat stadionul din Giuleşti, precum şi modul în care Daniel Pancu, Daniel Niculae, Ionuţ Voicu, marian Vlada şi Vasile Maftei au fost legitimaţi la Academia Rapid. Florin Talpan acuză că aceşti fotbalişti au jucat legitimaţi ilegal şi cere ca toate partidele în care au fost folosiţi să fie declarate pierdute cu 0-3 de Academia Rapid, scrie Pro Sport.

Florin Talpan, anunţul cu care ÎL DISTRUGE pe Gigi Becali. Decizie ŞOC luată de TRIBUNAL

CSA Steaua reclamă, în memoriul depus la FRF, două chestiuni majore:

1. Stadionul „Rapid”, pe care AMFB a decis să se joace meciurile din play-off-ul pentru promovarea în Liga 3, nu întruneşte condiţiile minime de siguranţă, nu are avizul ISU şi, prin urmare, e imposibil să fie omologat. Rezultatele meciurilor disputate pe acest stadion neconform nu pot fi validate, „fiind încălcate reglementările FIFA, UEFA şi FRF. Un meci jucat pe un teren neomologat e un meci al cărui rezultat nu poate fi recunoscut de nicio autoritate fotbalistică. FRF, prin Statut, supervizează şi supraveghează activitatea membrilor afiliaţi”.

2. Jucătorii Academiei Rapid, care sunt profesionişti, evoluează ilegal pentru această formaţie, deoarece Asociaţia Academia Rapid, neavând personalitate juridică, nu îi putea legitima, ei fiind legitimaţi pe Asociaţia Redivivus 2017! În baza acestor fapte, AMFB trebuie să dicteze meci pierdut la „masa verde” pentru Academia Rapid la toate întâlnirile în care au fost folosiţi fotbaliştii legitimaţi ilegal.

Florin Talpan avertizează că, dacă FRF nu va investiga neregulile din play-off-ul AMFB, va trimite toate datele la FIFA şi UEFA.