Florin Talpan, prima reacţie după decizia Curţii de Apel. Ce mesaj i-a transmis lui Gigi Becali

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a reactionat dupa ce Gigi Becali a sustinut ca a obtinut o mare victorie si ca va recupera in scurt timp marca Steaua dupa decizia de marti a Curtii de Apel.

27 nov. 2018, 19:13
Florin Talpan, prima reacţie după decizia Curţii de Apel. Ce mesaj i-a transmis lui Gigi Becali

Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, solicitarea FCSB ca marca Steaua, aflata in proprietatea CSA Steaua, sa fie anulata, insa chiar si asa Gigi Becali a sustinut ca a castigat procesul deoarece anumite petite nu au fost inca judecate.

Lovitură de teatru în litigiul pentru MARCA STEAUA. Gigi Becali, în extaz după decizia Curţii de Apel: „Îl distrugem pe Talpan!”

Florin Talpan a transmis un punct de vedere la solicitarea ziare.com:

„MARCA STEAUA/STEAUA BUCURESTI RAMANE LA NOI ACASA! LA CLUBUL STEAUA! Asa au decis azi judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, cand, citand de pe portal puteti sa va bucurati alaturi de noi: „Respinge pentru autoritate de lucru judecat cererea de anulare pentru rea-credinta a marcii nationale STEAUA BUCURESTI nr. 72827, cererea de decadere a aceleiasi marci si cererea de anulare a marcii nationale STEAUA BUCURESTI nr. 130904”.

Printre multe alte petite, avocatii FCSB au solicitat Tribunalului Bucuresti (actiune respinsa), respectiv Curtii de Apel Bucuresti anularea marcilor Steaua / Steaua Bucuresti, in temeiul existentei relei credinte la depunerea cererii de inregistrare si al temeiului ca marcile Clubului Steaua Bucuresti ar fi fost inregistrate cu incalcarea drepturilor anterioare apartinand reclamantei FCSB, decurgand dintr-o marca notorie neinregistrata cu denumirea STEAUA si respectiv dintr-un semn STEAUA utilizat in activitatea sa comerciala in perioada 2003-2015, ambele dobandite anterior datei de depozit a cererilor de inregistrare a acestor marci ulterioare.

Asa cum am citat mai sus din pronuntarea Curtii de Apel, solicitarea avocatilor FCSB a fost respinsa.

De asemenea, a fost respinsa solicitarea avocatilor FCSB ca instanta Curtii de Apel sa trimita catre ICCJ cererea lor pentru ca instanta suprema sa se pronunte in privinta anumitor articole din legea nr 84/1998, care, dupa parerea domniilor lor avocati, ar fi nelegale si neconstitutionale. Citand la fel de pe portal: Respinge cererea de sesizare a ICCJ ca inadmisibila.

Este adevarat ca apelul a fost admis in parte. Dar atat timp cat marca Steaua ramane acasa la Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu are importanta.

Este adevarat ca procesul nu s-a incheiat, doar un meci a fost jucat si eu cred ca am castigat.

Aceasta admitere se refera la faptul ca instanta desi a respins actiunea FCSB privind anularea marcii Steaua / decaderea, etc, a considerat ca trebuiesc discutate pe fond si multe alte petite printre care citam: „solutionarii exceptiilor necompetentei materiale si inadmisibilitatii si al sesizarii Curtii Constitutionale”.

FCSB a solicitat si o constatare a notorietatii unei marci Steaua, care nu i-a apartinut si nu ii va apartine. Este de fapt un tertip ieftin de a eluda intr-un fel legea si a ocoli o sentinta definitiva si irevocabila data de ICCJ.

Dar nu a reusit nici azi, judecatorii respingand anularea marcii Steaua apartinand Clubului Steaua Bucuresti, respectiv decaderea acesteia pentru rea credinta.

Ne vom judeca in continuare la termenul din data 22.01.2019 si sper ca veti fi alaturi de mine, de juristul vostru, care, desi fiind supus la o presiune extraordinara atat mediatica cat si din partea clubului si a ministerului, reusesc sa rezist, sa apar si sa castig in continuare marca noastra.

Ne bucuram ca marca Steaua/Steaua Bucuresti ramane acasa, dar eu nu rad inca. Asa cum spuneam candva, si spun mereu, noi radem la urma si radem bine!”.