Florin Talpan, prima reacţie după decizia instanţei în procesul pentru palmares. Ce mesaj are pentru Gigi Becali

Instanbţa a decis, luni, 18 septembrie 2023, la primul termen din noul proces dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares, să amâne sentinţa. Dosarul se rejudecă la Curtea de Apel București, după ce, pe 28 martie 2023, ICCJ a admis recursul făcut de FCSB și a decis rejudecarea speţei.

19 sept. 2023, 11:10
Florin Talpan, prima reacţie după decizia instanţei în procesul pentru palmares. Ce mesaj are pentru Gigi Becali
Florin Talpan, prima reacţie după decizia instanţei în procesul pentru palmares. Ce mesaj are pentru Gigi Becali

Florin Talpan, prima reacţie după decizia instanţei în procesul pentru palmares. Inițial, judecătorii de la Curtea de Apel au anunțat că se va judeca situația palmaresului din 2003 până în 2017, ceea ce i-a nemulțumit pe avocații FCSB, care au cerut recuzarea judecătorilor. Florin Talpan, jusristul CSA Steaua, a avut un mesaj triumfător la finalul audierilor.

„A fost un dosar foarte greu cu mii de pagini de studiat si de analizat cu mare atentie, de formulat apărări, de depus probatorii! Ani de muncă asiduă doar pentru DREPTATE! FCSB NU ESTE CONTINUATOAREA STEAUA BUCUREȘTI! Prin sentinţa nr. 1034 A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 48951/3/2017 s-a constatat și s-a stabilit că palmaresul echipei de fotbal al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti’ din anul 1947 şi până în anul 1998 aparţine Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti”, a scris Florin Talpan, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Primele reacţii după decizia instanţei

Acesta a susținut că FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, a evoluat sub denumirea de Steaua în mod ilegal și abuziv în primul eșalon al fotbalului românesc în perioada 2003-2017, iar că trofeele câștigate în această perioadă nu aparțin echipei patronate de Gigi Becali: „Competițiile la care a participat echipa FCSB în perioada 2003-2017 se cumulează într-un PALMARES al lui FCSB care a evoluat ilegal în liga 1. În perioada 2003-2017 FCSB a folosit în mod ilegal o marcă STEAUA BUCUREȘTI înregistrată cu rea credință, anulată în 2014 prin Decizia ICCJ nr. 3425 pronunțată la data de 03 decembrie 2014. În perioada 2003-2017 FCSB a folosit ilegal numele de Steaua București, creând confuzie printre suporteri si nu numai! Palmaresul FCSB format din toate competițiile la care FCSB a luat parte și la care a evoluat în mod ilegal în liga 1, nu este o continuare a palmaresului echipei Steaua București”.

Florin Talpan a avut de transmis un mesaj și oficialilor celor de la FCSB: „Adversarii mei când nu știu să se exprime juridic, aruncă cu dosare si ies din sala de judecata!”.