Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Primele reacţii după decizia instanţei

Luni, 18 septembrie 2023, a avut loc primul termen din noul proces dintre CSA Steaua și FCSB pentru palmares. Dosarul se rejudecă la Curtea de Apel București, după ce, pe 28 martie 2023, ICCJ a admis recursul făcut de FCSB și a decis rejudecarea speţei.

18 sept. 2023, 13:42
Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Primele reacţii după decizia instanţei
Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Primele reacţii după decizia instanţei

Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB. Inițial, judecătorii de la Curtea de Apel au anunțat că se va judeca situația palmaresului din 2003 până în 2017, ceea ce i-a nemulțumit pe avocații FCSB, care au cerut recuzarea judecătorilor.

„În calitate de avocat al asociației Salvați Steaua și în semn de protest fata de cum a înțeles completul să trateze aceasta cauza, am părăsit ședința de judecată după ce judecătorii au respins toate solicitările noastre și au rămas în pronunțare pe fondul cauzei. Termenul a început cu stabilirea cadrului procesual. În pofida hotărârii ICCJ prin care s-a casat decizia Curții de Apel, completul din rejudecare a înțeles să stabilească rejudecarea doar pentru perioada 2003-2017, deși cererea viza tot palmaresul istoric. După acest incident procesual, am înțeles să formulam recuzarea completului pentru ca, practic, s-a antepronunțat. Deși era un complet pentru care am cerut recuzarea, a dat totuși cuvântul și pe probe. Au respins tot! Adrese la FRF și LPF, actele câștigate de Asociația Salvați Steaua în instanță, orice element care servea la aflarea adevărului. Când am observat aceasta atitudine, am decis ca nu putem să ne judecam de formă și Asociația Salvați Steaua a părăsit ședința de judecată de astăzi”, a spus Virgil Boglea, avocatul celor de la FCSB, pentru GSP.

Citeşte şi: Cutremur în fotbal! Edi Iordănescu pleacă de la echipa naţională a României, care sunt motivele

Adrian Căvescu, Dan Idita și Virgil Boglea, avocații lui FCSB, au încercat să deminstreze că echipa lui Gigi Becali este continuatoarea Stelei, folosind ca argumente faptul că FCSB a beneficiat de coeficientul UEFA și că echipa a continuat să joace în Liga 1, şi au prezentat un sondaj în care cei mai mulți dintre cei intervievați susțin că FCSB e continuatoarea Stelei, sondaj pe care judecătorii au refuzat să-l ia în considerare. Cei trei le-au cerut judecătorilor să ia legătura cu FRF și LPF pentru a vedea că FCSB a continuat să joace în locul Stelei în Liga 1, dar judecătorii i-au refuzat din nou, spre nemulțumirea lui Virgil Boglea, care a ieșit din sala de judecată!

Citeşte şi: UEFA a deschis proceduri disciplinare după meciul România – Kosovo. Ce sancţiuni riscă FRF

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a avut mai multe intervenții în timpul procesului şi a admis că FCSB deține palmaresul din 2003 până în 2017, dar a continuat să ceară despăgubiri pentru folosirea mărcii „Steaua”.

În acest moment, palamaresul este împărţit astfel:

CSA Steaua (1947-2003)

21 de titluri de campioană în Liga 1
20 Cupe ale României
4 Supercupe
1 Cupa Campionilor Europeni
1 Supercupa Europei

FCSB (2003 – prezent)

5 titluri de campioană în Liga 1
3 Cupe ale României
2 Supercupe
2 Cupe ale Ligii