Florin Ţurcanu: Sunt convins că Tăriceanu va continua să racoleze oameni din partid

Preşedintele filialei din Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL), Florin Ţurcanu, consideră că noul Grup de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, lansat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar putea continua acţiunile de racolare de membri PNL, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 11:40
Florin Ţurcanu: Sunt convins că Tăriceanu va continua să racoleze oameni din partid

Ţurcanu a declarat, vineri, că organizaţia lui Tăriceanu se va concentra pe constituirea de organizaţii judeţene, bazate pe racolarea de membri actuali ai PNL.

‘Sunt convins că vor căuta membri şi în filiale, având în vedere că au colaborat, au conlucrat de-a lungul timpului’, a afirmat Ţurcanu.

Liderul liberal din Botoşani este de părere că PNL nu trebuie să fie îngrijorat de acţiunile lui Tăriceanu, în condiţiile în care obiectivele Grup de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale şi cele ale PNL sunt diferite.

‘PNL a mai trecut prin situaţii de genul acesta şi până la urmă tot a rămas în picioare’, a precizat Florin Ţurcanu, care susţine fuziunea cu PDL.

Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost lansat joi în Capitală în prezenţa mai multor parlamentari liberali.

‘Platforma este o iniţiativă politică ce poate să ducă inclusiv la formarea unui partid’, a spus fostul premier Tăriceanu. El a afirmat că mai mulţi colegi i-au cerut ca hotărârea privind constituirea unui partid liberal autentic să fie luată cât mai repede.

Tăriceanu a explicat că nu a lansat direct un partid, deoarece lucrurile trebuie făcute într-o anumită succesiune şi trebuie dat un semnal. Printre cei care au participat la evenimentul de lansare a grupului s-au numărat Mihai Stănişoară, Ovidiu Silaghi, Cristian David, Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea, Radu Stroe, Mirel Taloş, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu.