Florin Zamfirescu: „Gata, m-aş cam duce”. Marele actor ia câte 20 de pastile zilnic, din cauza problemelor de sănătate

Într-un interviu recent, Florin Zamfirescu a recunoscut că se confruntă cu mai multe probleme de sănătate, și asta de ani buni, și ia câte 20 de pastile pe zi. Această corvoadă îl face să se gândească tot mai des la moarte.

25 iun. 2023, 09:34
Florin Zamfirescu: „Gata, m-aş cam duce”. Marele actor ia câte 20 de pastile zilnic, din cauza problemelor de sănătate

Florin Zamfirescu se numără printre cei mai mari actori din România. De o bună perioadă de timp, actorul a decis să se retragă de pe scena teatrului și să se bucure de liniște și de viața de pensionar.

La 74 de ani, Florin Zamfirescu face declarații neașteptate despre moarte. De când s-a retras de pe scenă, Florin Zamfirescu s-a apucat de scris și chiar a publicat deja două cărți, urmează cea dea treia. Are multe bucurii atât personale, cât și profesionale, dar cu toate astea, Florin Zamfirescu pare că ar fi pregătit oricând să încheie socotelile cu viața.

Florin Zamfirescu, acum în vârstă de 70 de ani, spune că și-a dorit de mic să urce pe scenă, iar mama sa a fost cea l-a încurajat să își urmeze pasiunea. „Recitam poezii încă de la cinci ani. Teatru nu aveam cum să fac de atunci. În provincie nu puteam fi copil de radio. Actor am vrut să fiu dintotdeauna. Am jucat și teatru în liceu, chiar și înainte.

 

Într-un interviu recent, Florin Zamfirescu a recunoscut că se confruntă cu mai multe probleme de sănătate, și asta de ani buni, și ia câte 20 de pastile pe zi. Această corvoadă îl face să se gândească tot mai des la moarte.

„În aparență stau foarte bine, cu soția doctoriță, care are grijă de mine. Iau cam multe pastile pe zi, dimineața și seara. Cam 20. Am cam toate afecțiunile. Întreabă-mă ce nu am.

Nu mai fumez de vreo cinci ani. Dar culmea, visez și acum că fumez. E iarba naibii tutunul. Dar… cât o mai fi… Eu m-am plictisit pe Terra. Am fost aici, mă simt bine, mă bucur de succesele oamenilor. Dar eu gata, m-aș cam duce’, a spus actorul pentru cancan.ro.

Ce-l determină pe Florin Zamfirescu să se gândească la moarte

Florin Zamfirescu
Deși actorul pare ușor pesimist sau împăcat cu cele trăite și cu sfârșitul, recunoaște că, în esență, este un om fericit și împlinit.

‘Uite că mă bucur, și am și timp liber. Am copiii foarte buni, Vlad e directorul Teatrului Bulandra. E regizor, are succese enorme, are sălile pline când joacă. S-a căsătorit acum, a doua oară.

Ștefana e o minune. E actriță, e regizoare, e conferențiar la UNATC. Am fost la ea la clasă, mâine mă duc din nou, că are examen, să o văd. Am și o minune de nepoți, unul e pianist, altul pictor, altul e toboșar, cel mic e înnebunit de matematică.

Florin Zamfirescu rupe tăcerea! De ce a fost marele actor interzis în televiziune: „S-a dat ordin să nu mai calc. Dar eu aveam şi alte treburi”
Am satisfacții, dar m-am plictisit de viața pe pământ. De viața asta înspăimântătoare. Mă obsedează versul lui Nichita Stănescu – „Și eu numai pentru ea trăiesc, în viața fioroasă de sub ceresc’. De ce o fi zis asta Nichita? „Viața fioroasă de sub ceresc’…’, a mai spus Florin Zamfirescu.

Cu ce se ocupă Florin Zamfirescu după ce s-a retras de pe scenă
După ce s-a retras de pe scena teatrului, Florin Zamfirescu se bucură de viața de pensionar și are grijă de gospodărie. Mai mult decât atât, actorul a mărturisit că s-a apucat de scris și chiar a publicat deja două cărți, urmează cea dea treia.

‘Am viața pe care mi-am dorit-o și pe care mi-am construit-o. Am o casă pe pământ, 1300 de metri de grădină în jur, gazon, grădină de zarzavat. Am căței, am și o broască țestoasă. Am o soție minunată, care-i medic. Iar acum am nevoie mare. Așa s-a întâmplat, nu am căutat eu un medic, pentru că nu puteam. Și sunt mulțumit.

EXCLUSIV Florin Zamfirescu face scut pentru Rareş Prisacariu: „Suntem înconjuraţi de cretini, nu ai nevoie de aporbarea unor imbecili pentru a merge mai departe”
Și ce să fac, scriu. Am publicat două cărți până acum, urmează celelalte două. Cartea de amintiri se numește „Am fost actor’. Acum m-am retras și i-am lăsat pe cei tineri, am devenit un bun spectator.

Merg la teatru, merg la filme, citesc. Mă simt și eu un bătrânel acolo. Dar nu pot să tac. Mai apar în emisiuni unde-mi dau cu părerea, ca urmare a spaimelor pe care le am.’, a mai spus actorul.