Florina Cercel despre primul eşec în dragoste: „S-a căsătorit după mulţi ani cu o cântăreaţă care semăna cu mine”

Florina Cercel, în vârstă de 73 de ani, a fost una dintre cele mai frumoase românce. Actriţa a iubit cu patimă şi, deopotrivă, a fost adorată de bărbaţi, însă ghinoanele s-au ţinut lanţ, pe plan sentimental. Doamna scenei româneşti a povestit, cu lux de amănunte, despre înfrângerile în amor, în cartea "Poveşti de dragoste ale vedetelor", apărută zilele trecute pe piaţă.

23 mai 2016, 16:11

Artista îşi aminteşte că părinţii săi nu au fost de cu primul iubit. Acesta era mai mare cu doi ani şi era student la Conservator.

„Am suferit foarte mult, el la fel. Nu ne-am căsătorit, chiar dacă a fost o iubire foarte frumoasă, a fost extraordinar, o dragoste pură. Adrian s-a căsătorit după mulţi ani cu o cântăreaţă care semăna cu mine, Luminiţa Dobrescu, aflată atunci în Germania, unde a fugit şi el”, a povestit actriţa despre prima dragoste care i-a rănit inima. La Timişoara avea însă să-l întâlnească pe primul soţ: „El a fost cu adevărat cea mai mare iubire a mea, m-a văzut pe stradă şi s-a îndrăgostit de mine. Mi-a făcut o curte de modă veche, chiar şi pentru vremea aceea”, a spus actriţa, potrivit click.ro.

La începutul lui ianuarie 1966, Florina a primit un buchet de trandafiri galbeni şi un bilet pe care scria:

„Sunt doctorul Perian Ioan Liviu, sunt admiratorul dumneavoastră secret. Pe 7 ianuarie e ziua mea şi aş fi foarte onorat dacă aţi veni la petrecere”. Florina a onorat invitaţia, iar la intrarea în casa acestuia, medicul a întâmpinat-o cu o declaraţie de dragoste: „Eu sunt doctorul îndrăgostit de dumneavoastră”. Au dansat împreună 12 ore neîntrerupt: „Nu m-a lăsat din braţe, nu am mâncat, nu am băut nimic. Apoi m-a condus acasă, iar mama era îngrijorată că nu ştia nimic de mine. El a intrat, s-a prezentat şi m-a cerut de nevastă. Ne-am căsătorit cam după un an”. Din păcate, doctorul s-a îmbolnăvit de cancer bronho-pulmonar, fără să fie fumător. „În opt luni a murit. Nu am mai urcat pe scenă, acolo, la Timişoara, de atunci, din 9 mai 1972. Bebe, aşa îl alintam, a murit în septembrie, la 40 de ani. Eu aveam doar 29 de ani şi a fost nedrept”, a povestit Florina Cercel.

Actriţa s-a transferat la Bucureşti, unde s-a căsătorit a doua oară. Refuză însă să vorbească despre cel de-al doilea soţ.

„A fost una dintre cele mai nefericite experienţe ale vieţii mele. Este un om foarte inteligent, foarte cultivat, deosebit de frumos, mult prea frumos pentru un bărbat, dar din păcate, extrem de gelos şi extrem de negativist. Am divorţat în 1984, gelozia lui a plecat de la trecutul meu, nimeni nu a suportat comparaţia cu primul soţ”, şi-a deschis ea sufletul în cartea „Poveşti de dragoste ale vedetelor”, scrisă de jurnalista Ioana Mandache.

Florinei Cercel i-a mai tăiat calea un om de afaceri sârb, însă povestea de dragoste s-a încheiat după opt ani. S-au despărţit după ce fina artistei s-a băgat între ei: „Recunosc, sunt foarte pretenţioasă. Am avut zeci de curtenitori, dar nu, dacă nu iubesc eu, nu mă pot lăsa iubită”, a mai spus Florina Cercel.

Florina Cercel a făcut roluri memorabile în telenovele postului Acasă TV, „Inimă de ţigan” (2007) şi ” Regina”, unde a interpretat rolul Spaniei, o ţigancă iute la mânie. Iar în „Aniela” (2009) a fost distribuită în rolul Aretiei Belciugesco, o excentrică patroană de bordel..

Citeşte şi Florina Cercel, Adela Mărculescu şi Rodica Popescu-Bitănescu primesc câte o stea pe Aleea Celebrităţilor