„Florona”, noua îngrijorare a medicilor. Primul caz de infectare simultană cu gripă şi coronavirus a fost depistat în Israel

Primul caz din lume de îmbolnăvire simultană cu coronavirus și gripă a fost înregistrat în Israel. Situaţia a fost descoperită la o femeie însărcinată.

31 dec. 2021, 12:24
„Florona”, noua îngrijorare a medicilor. Primul caz de infectare simultană cu gripă şi coronavirus a fost depistat în Israel

Cazul, numit „Florona”, a fost depistat la una dintre femeile aflate în travaliu, care nu fusese vaccinată. La sosirea la clinica Rabin Medical Center femeia a fost diagnosticată cu gripă și COVID-19. Boala concomitentă, cu doi viruși, a fost confirmată și prin teste repetate, a dezvăluit ziarul Yediot Ahronot.

Ministerul Sănătății din Israel încă studiază cazul și nu a stabilit încă dacă o combinație a celor doi viruși provoacă boli mai grave. Oficialii din domeniul sănătății estimează că alți pacienți ar fi avut „Florona”, dar nu au fost diagnosticați.

Citeşte şi LEGUMA minune care topeşte grăsimea acumulată de Crăciun instant! Îţi face o imunitate de fier şi ţine gripa la distanţă

Între timp, Israelul a aprobat o a patra doză de vaccin pentru persoanele cele mai vulnerabile la COVID-19, devenind prima țară care face acest lucru, deoarece se pregătește pentru un val de infecții alimentate de varianta Omicron. Directorul general al Ministerului Sănătății, Nachman Ash, a anunțat decizia într-o conferință de presă, joi seara.

El spune că decizia se bazează pe cercetări preliminare și că oficialii vor lua în considerare extinderea administrării unei a patra doze la o categorie mai largă de public pe măsură ce se evaluează situația.

Citeşte şi Medicul lui Benjamin Netanyahu este consilierul personal al lui Nicolae Ciucă. Strategia Israelului împotriva COVID-19: „Acest medicament nou reduce mortalitatea chiar și cu 90%”