Titi „Prosop”, despre „meciul secolului” dintre Pacquiao şi Mayweather: „Favoritul meu este…”

Lupta dintre Manny Pacquiao şi Floyd Mayweather, care va avea loc duminică, la ora 6.00, şi care a capacitat întreaga lume a boxului îi suscită şi interesul antrenorului care l-a descoperit pe marele campion Leonard Doroftei. Aflat la un concurs de box la Hunedoara, celebrul Titi Tudor, poreclit "Prosop", analizează şansele şi atuurile celor doi combatanţi înaintea "meciului secolului" de la MGM Grand Arena, din Las Vegas.

29 apr. 2015, 09:00
Titi „Prosop”, despre „meciul secolului” dintre Pacquiao şi Mayweather: „Favoritul meu este…”

Floyd Mayweather – Manny-Pacquiao live video. Partida de 300 de milioane de dolari, cât însumează bursele celor doi pugilişti, Floyd Mayweather şi Manny Pacquiao, suscită în acestă perioadă interesul tuturor iubitorilor „nobilei arte”, scrie ziarulring.ro. Celebrul antrenor Titi „Prosop” este convins de victoria lui Mayweather, pe care îl vede capabil de unificarea centurilor la categoria semimijlocie.

Citeşte şi Meciul Secolului, în box. Manny Pacquiao, dezvăluire şocantă: Tatăl său i-a mâncat câinele

„Favoritul meu este americanul, pe care îl consider o revelaţie a acestui sport. Totuşi, şi filipinezul Pacquiao este unul dintre cei mai buni pugilişti din lume, dar cred că experienţa lui Mayweather îşi va spune cuvântul. Atuurile sale sunt explozia loviturilor şi faptul că luptă cu ambele braţe. Când are acea explozie, forţa loviturilor i se dublează, aşa că foarte greu poate fi învins. De fapt, Mayweather este unul dintre sportivii mei preferaţi şi o legendă a boxului”, a comentat antrenorul care l-a pregătit în primii ani ai carierei pe fostul campion mondial Leonard Doroftei. 

„Pacquiao ar putea să-i taie calea”

Titi „Prosop” a vorbit şi despre felul în care Floyd Mayweather – Manny-Pacquiao live video ar putea contracara tactica fulminantă a americanului. „Filipinezul ar putea să-l oprească pe american doar ducându-se pe el, să-i taie calea şi să-l facă să rateze ţinta loviturilor. Sigur, nu-mi permit eu să-i dau sfaturi unui asemenea campion, dar dacă, întâmplător, aş face parte din stafful lui, asta i-aş recomanda”, a continuat reputatul tehnician, care este convins că meciul nu se va încheia cu o remiză.

 „Nu cred că va fi egal. Miza şi dorinţa de victorie sunt prea mari”. De altfel, Pacquiao însuşi a declarat recent că nu-şi propune să-l facă KO pe Mayweather, ci să-l toace cu mai multe lovituri timp de 12 runde. „Nu urmăresc să-l fac KO, îmi doresc să reuşesc să-l lovesc mult şi să câştig fiecare rundă”, a spus Pacquiao, care a sosit deja la Las Vegas cu un autocar.

Citeşte şi Mayweather-Pacquiao, nebunie la Meciul Secolului. Numărul cererilor de acreditare depăşeşte capacitatea sălii

„Francisc Vaştag, apropiat de stilul lui Floyd”

Titi Tudor a făcut o comparaţie între foştii campioni români şi pugiliştii care se vor înfrunta în „meciul secolului”. Poate surprinzător, antrenorul este de părere că nu Leonard Doroftei, Lucian Bute sau Mihai Leu (campioni mondiali în boxul profesionist la categorii similare sau apropiate) aduc ca stil cu unul dintre combatanţi, ci… Francisc Vaştag. „Cred că Feri, care s-a bătut la semimijlocie, dar la amatori, se apropie ca stil de Floyd Mayweather. Tot printr-o asemenea explozie şi prin plasamentul loviturilor reuşea să-i bată pe cubanezi, pe nemţi sau pe ruşi. Şi Vaştag a fost un fenomen, şi tocmai din acest motiv a rămas unic, chiar dacă nu a urmat o carieră în boxul profesionist”, a încheiat cunoscutul tehnician.