Floyd Mayweather vrea să se lanseze în MMA

Legenda americană a boxului Floyd Mayweather intenţionează să se lanseze în MMA, artele marţiale mixte, relansând astfel speculaţiile legate de organizarea unei noi confruntări cu luptătorul irlandez Conor McGregor.

16 mart. 2018, 14:08
Floyd Mayweather vrea să se lanseze în MMA

„Voi începe în curând antrenamentele”, a declarat Mayweather pentru site-ul TMZ, referindu-se la oferta pe care i-a făcut-o un fost campion de MMA, Tyron Woodley, informează AGERPRES. „Am schimbat mesaje şi am discutat de câteva ori, aşa că vom începe să lucrăm împreună foarte, foarte curând”, a adăugat pugilistul.

Citeşte şi Mafia irlandeză a pus o recompensă de 900 000 de euro pe capul lui Conor McGregor

El recunoaşte că are nevoie câteva luni de pregătire pentru a putea deveni un bun luptător de MMA. „Am nevoie de ceva mai mult timp pentru antrenamente, probabil între şase şi opt luni. Vrem să fim siguri că lucrurile se vor derula aşa cum trebuie”, a subliniat Mayweather.

Americanul consideră că punctul său slab îl reprezintă loviturile de picior, în timp ce la capitolul lupte (tehnicile la sol autorizate de MMA – n.red.) nu stă aşa rău. „Mi-aş acorda o notă de 7 din 10 la acest capitol, care poate urca până la 9. Însă, desigur, în ceea ce priveşte jocul meu de mâini, pe o scară de la 1 la 10 este de 100. Apoi, pentru loviturile de picior, mi-aş acorda un 4 din 10”, a afirmat boxerul, care a deţinut titlurile mondiale la cinci categorii diferite de greutate pe parcursul carierei sale.

Citeşte şi Floyd Mayweather a dat lovitura şi la păcănele. A câştigat 100.000 de dolari la un aparat VIDEO

Floyd Mayweather, în vârstă de 41 ani, supranumit „Money”, a strâns o avere colosală în urma meciurilor sale extrem de mediatizate, ultimul dintre ele disputat în august 2017, când a renunţat la retragere pentru a-l înfrunta pe Conor McGregor, starul UFC, principalul organizator de lupte MMA.

Confruntarea dintre cei doi a avut loc după regulile boxului, fiind urmărită de zeci de milioane de persoane din întreaga lume. Mayweather s-a impus prin KO tehnic în repriza a 10-a, înregistrând cu această ocazie a 50-a victorie din cariera sa, în tot atâtea meciuri disputate.