Flutur cere USL să pună capăt crizei politice pentru a nu afecta economia

Publicat: Luni, 13 August 2012 15:24 // Actualizat: Luni, 13 August 2012 15:24 // Sursa: Mediafax

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că democrat-liberalii fac un apel la Uniunea Social Liberală să pună capăt crizei politice, prognoza de creştere economică fiind una sumbră, de 0.8% pentru luna septembrie.

Foto: radiotop.ro

Flutur a arătat că, în urma discuţiilor dintre conducerea partidului şi delegaţia FMI, a Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene, a rezultat îngrijorarea oficialilor străini legată de instabilitatea din România, dar şi de lipsa măsurilor concrete pentru asigurarea unei creşteri economice.

El a spus că, în România, în prezent, creşterea economică este de 1,2%, cu prognoze sumbre pentru perioada următoare, probabil de 0,8%, potrivit unei noi evaluări, care va avea loc în luna septembrie, în condiţiile în care, la venirea Guvernului Ponta, creşterea economică estimată era de 1,5%.

Potrivit lui Flutur, cauza principală a scăderii creşterii economice este această instabilitate politică, în legătură cu care cei care sunt la guvernare au "o imensă responsabilitate".

Flutur a anunţat că PDL face un apel către cei din USL "să pună capăt crizei politice din această ţară", soluţia fiind revenirea la normalitate.

Potrivit lui Flutur, îngrijorarea comunităţii internaţionale se referă la presiunile pe care le-ar exercita USL la adresa instituţiilor democratice, acest aspect fiind scos în evidenţă şi de Departamentul de stat al SUA, dar manifestându-se şi la nivelul Uniunii Europene.

"În aceste zile, foarte mulţi oameni veniţi acasă în concediu, români de-ai noştri, îşi exprimă îngrijorarea pierderii locurilor de muncă din ţările în care lucrează, tocami din cauza acestei instabilităţi create de România şi cred că trebuie să ne gândim cu toţii, şi mai responsabil, pentru a nu periclita locurile de muncă ale celor din afară şi ale celor de acasă", a mai spus secretarul general al PDL.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
efecte criza politica Gheorghe Flutur prognoza economică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 aug 15:54
Răspunde | Votează email 0 email
Alexandru
Si cu gripa aviara ce se mai aude?Nu te intrebi de ce nu te-au mai ales moldovenii?Ai curaj sa vii sa muncesti cu noi afara?
13 aug 15:46
Răspunde | Votează email 0 email
gina
nesimtitule de flutur nu tie rusine sa vb ce a facut USL in 3 luni de cind sint la guvernare nu mai mintiti dupa ce ati jefuit tara HOARDA PDL SI ACUM FUGITI DE RASPUNDERE EU MUNCESC AFARA SI NU ARE NIMIC NIMENI CU NOI DIN CONTRA TOATA PRESA STRAINA SCIE DE VOI HOTI INFRACTORI PDLISI RUSINE SA VA FIE
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H