Flutur, despre plecarea lui Necula: În această perioadă, supărările sunt legate de liste

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, întrebat despre demisia din PDL a lui Marius Necula, că "în acestă perioadă supărările sunt strict legate de liste".

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 17:42
Flutur, despre plecarea lui Necula: În această perioadă, supărările sunt legate de liste

„În această perioadă aceste supărări sunt strict legate de liste. Noi am lăsat să funcţioneze acele consilii de coordonare judeţene, care să spună cine să meargă şi cine să nu meargă pe liste”, a spus, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Flutur.

El a arătat că unii democrat-liberali, atunci când PDL era la guvernare, ameninţau cu demisia din partid ştiind că votul lor conta în Parlament şi că acum, la patru ani, a venit „judecata” şi consiliile judeţene şi-au spus părerea.

Gheorghe Flutur a mai spus că nu are informaţii privind o eventuală plecare a altor democrat-liberali din partid.

Întrebat despre afirmaţia lui Cristina Preda, prim-vicepreşedinte al PDL, care aprecia că ar fi o încălcare a Statutului partidului dacă persoanele contestate de Comisia de etică a ARD s-ar afla pe listele pentru alegerile parlamentare, Gheorghe Flutur a precizat că deciziile politice sunt în sarcina copreşedinţilor ARD.

„Preşedintele Vasile Blaga a lămurit acest lucru. Comisia de etică a avut sarcina de a face evaluarea. Copreşedinţii ARD au sarcina de a lua decizii politice. Din 500 de dosare analizate de comisia de etică, 7% au fost puse sub semnul întrebării de Comisia de etică”, a mai spus Flutur.

Senatorul PDL Marius Necula a anunţat, luni, că a demisionat din partid şi va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie din partea PP-DD, pentru un nou mandat de senator, într-un colegiu din judeţul Brăila.