Flutur: Nu s-a discutat încă lista pentru europarlamentare. Antonescu are o solicitare să fie pe aceasta

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care va face parte din echipa de coordonare a campaniei electorale a partidului pentru alegerile europarlamentare, a declarat, vineri, că lista "nu s-a discutat încă" oficial, ordinea candidaţilor urmând să fie stabilită, pe baza unor criterii aprobate în Biroul Politic Naţional, în urma unei analize care se va face la sfârşitul acestei luni.

RomaniaTV.net
18 ian. 2019, 11:07
Flutur: Nu s-a discutat încă lista pentru europarlamentare. Antonescu are o solicitare să fie pe aceasta

Flutur a declarat într-o conferinţă de presă, că propunerea de a face parte din echipa de campanie pentru Parlamentul European (PE) a aparţinut conducerii centrale a PNL.

”Am fost solicitat să fac parte din echipa naţională de campanie pentru europarlamentare, de către conducerea partidului. Am participat la întâlniri legate de organizarea campaniei la nivelul partidului şi declaraţia preşedintelui partidului, Ludovic Orban, legat de întâlnirea de alaltăieri cu preşedintele (Klaus Iohanis-n.r.) aşa este. Am participat la această întâlnire şi e exact ce a declarat preşedintele Orban (…), a spus Flutur.

Întrebat dacă este normal ca preşedintele României să se întâlnească cu liderii unei formaţiuni politice pentru a discuta strategia de campanie, Flutur a spus: ”Eu cred că e cu totul şi cu totul respectat cadrul constituţional, aşa că e vorba de interesul României, nu altceva”.

Totodată, liderul PNL Suceava a spus că nu s-a decis dacă pe lista pentru PE se va afla şi fostul lider al PNL, Crin Antonescu.

”Nu pot să vă spun lista, pentru că încă nu s-a discutat. Ştiu doar că, din câte s-a auzit, are şi el (Crin Antonescu-n.r.) solicitare să fie pe listă, dar nu s-a hotărât lista”, a spus Flutur.

Liderul judeţean al PNL a evitat să spună dacă Suceava va avea un reprezentant pe lista pentru PE, menţionând că partidul trebuie meargă în aceste liste cu cei mai buni oameni ”care să tragă lista”, nefiind importantă filiala din care provin.

”Eu cred că firesc este ca Partidul Naţional Liberal să meargă cu cei mai buni oameni, nu să-i arondăm unor filiale sau altora, ci să avem cei mai buni oameni care să şi tragă lista şi să facă o figură foarte bună pentru România la Bruxelles (…)”, a afirmat Flutur.

Liderul PNL, Ludovic Orban, alături de mai mulţi membri ai partidului, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Principala temă a fost modul de derulare a Preşedinţiei Consiliului UE, priorităţile României la nivel european, modul în care eu, preşedintele PNL, pot să susţin diferitele priorităţi aflate pe agendă prin intermediul bunelor relaţii pe care le avem la nivelul grupului PPE (…) şi, de asemenea, am discutat despre ce considerăm important legat de evenimentele europene care urmează să se desfăşoare în România. O să existe o reuniune cu grupul PPE din Comitetul regiunilor, o să existe o reuniune a grupului PPE cel mai probabil în marja Consiliului European. Nu s-a discutat niciun cuvânt despre lista pentru europarlamentare sau pe vreo altă temă conexă din cele care au fost reflectate pe surse în mod fals”, a declarat Orban.