Flutur: Ştiam că Băsescu urma să-i predea guvernarea lui Ponta

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, pentru Mediafax că a ştiut cu o seară înaintea consultărilor cu partidele pentru formarea noului guvern că preşedintele Traian Băsescu intenţiona să propună guvernarea lui Victor Ponta şi USL.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 09:00
Flutur: Ştiam că Băsescu urma să-i predea guvernarea lui Ponta

„Eu am fost informat cu o seară înainte de această propunere, să predea (preşedintele Traian Băsescu, n.r.) guvernarea lui Ponta şi USL”, a declarat Flutur.

El a precizat că a participat la o discuţie pe această temă în cadrul căreia preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre această intenţie.

„Am ştiut despre această intenţie”, a spus Flutur.

El a menţionat că nu a ştiut însă ce s-a discutat la consultările cu reprezentanţii USL.

Întrebat cum comentează reacţia liderilor USL la propunerea preşedintelui, Gheorghe Flutur a spus că aceştia au dovedit încă o dată că nu-şi asumă răspunderea guvernării.

„Eu nu am ştiut ce s-a discutat la consultări, dar am văzut că ei (reprezentanţii USL, n.r.) erau pentru anticipate şi nu pe asumarea răspunderii guvernamentale. De fapt, este vorba despre fugă de răspundere”, a spus Flutur.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, însă a fost refuzat de USL.

El a precizat că a făcut această ofertă în timpul consultărilor de la Cotroceni cu USL, după demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Băsescu a precizat că Victor Ponta nu i-a răspuns, dar că „în locul lui” prima dată a răspuns liderul PNL Crin Antonescu, iar apoi liderul PC Daniel Constantin.

Şeful statului a precizat că, dacă liderii USL vor susţine că nu s-a întâmplat aşa, el va pune la dispoziţie atât înregistrarea audio a discuţiei, cât şi transcrierea.

Şeful statului i-a dat moderatorului emisiunii transcriptul discuţiei pe care a avut-o la consultările de la Cotroceni cu liderii USL după demisia lui Emil Boc. Din pasajele citite de către moderator din transcrierea discuţiei, care i-a fost dată de către preşedinte, reieşea că Traian Băsescu a făcut această propunere.

Ulterior, în emisiune, preşedintele Băsescu a susţinut că „propunerea nu trebuia refuzată”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu nu i-a propus niciodată nimic şi, prin urmare, nu avea ce să refuze, el amintind că şeful statului a declarat recent că numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu premier era stabilită din decembrie.

„E o abordare extrem de neserioasă a domnului Băsescu, în linia abordărilor neserioase din ultimul timp. Nu mi-a propus niciodată nimic. Nu am refuzat niciodată nimic, pentru că nu aveam cum să refuz ce nu mi s-a propus”, a declarat Ponta.