Flutur: Victor Ponta are dorinţa de a trece, ca ministru interimar, prin toate ministerele

Gheorghe Flutur, a apreciat, miercuri, că Victor Ponta doreşte să treacă prin toate ministerele ca interimar, arătând că într-un an şi două luni 14 miniştri din Guvernele Ponta au fost înlocuiţi.

RomaniaTV.net
17 iul. 2013, 16:52
Flutur: Victor Ponta are dorinţa de a trece, ca ministru interimar, prin toate ministerele

Flutur arată într-un comunicat de presă că situaţia fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, revocat după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare, nu ar fi trebuit să existe.

„Condamnarea unui ministru în funcţie nu este decât cireaşa pe tort. Evident, cazul Fenechiu nu ar fi trebuit să existe, el nu ar fi trebuit nominalizat. Dar domnul Ponta ne-a obişnuit cu această situaţie. Poate este dorinta de a trece, ca ministru interimar, prin toate ministerele”, arată liderul PDL.

El subliniază că 14 miniştri au părăsit într-un an şi două luni Guvernele României conduse de Victor Ponta, unii din cauza incompatibilităţii, iar câţiva au fost, ca şi premierul, dovediţi plagiatori.

„Din nefericire, ultima situaţie, aceasta cu Fenechiu, este cu totul specială”, arată Flutur.

El a reamintit că în Mecanismul de Cooperare şi Verificare se vorbea de un binom, de doi miniştri cu probleme, dar că se pare că sunt mai mulţi în această perioadă care au râmas în Guvern.

„Domnul Ponta s-a autodenunţat atunci când a fost acuzat domnul Dragnea de fraudarea referendumului. Gravele probleme sunt confirmate chiar de un senator, fost în PSD, care spune lucrurilor pe nume şi sesizează DNA-ul. USL face exact ceea ce MCV – ul recomandă a nu se face, iar aici aş mai adauga proiectul de revizuire a Constituţiei în care nu mai putem vorbi nici de separarea puterilor în stat, nu mai putem vorbi nici de independenţa Justiţiei”, a precizat Gheorghe Flutur, care a făcut referire şi la „intervenţiile publice în treburile Justiţiei”.

Liderul PDL a atras atenţia că un raport nefavorabil României pe MCV îl va afecta pe fiecare român pentru că nu va fi stabilită o dată clară de intrare în Schengen deşi sunt îndeplinite criteriile tehnice, iar pe de altă parte, investiţiile străine în România vor scadea, afectând grav economia.

El a subliniat că PDL a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare în Justiţie motivată de impactul cazului Fenechiu şi dezbaterea, în regim de urgenţă, a legii privind personalul de specialitate din Justiţie pentru a se putea pune efectiv în practică Codul de procedură penală şi Codul Penal.