Fluturii maronii din Africa au invadat România VIDEO

După invazia căpuşelor, românii se confruntă cu o nouă problemă - invazia fluturilor maronii. Cauza fenomenului: primăvara prelungită, care a dus la o vegetaţie proaspătă, informează România TV. Fluturii nu sunt dăunători oamenilor, însă pot distruge vegetaţia.

12 iun. 2013, 13:03
Fluturii maronii din Africa au invadat România VIDEO

Capitala, dar şi mai multe oraşe din ţară, sunt sub asediul fluturilor. În Ploieşti, de exemplu, oamenii nu-şi mai pot aerisi casele pentru că insectele dau năvală.

Mi-au năvălit şi mie în interiorul apartamentului când au dat sita la o parte şi am alergat după ei şi i-am evacuat„, a spus un bărbat.

Specia de fluture care s-a dezvoltat foarte mult în oraşul nostru se numeşte „Autographa Gamma”. Nu este o specie foarte dăunătoare, dar probabil datorită temperaturii foarte ridicate şi a vegetaţiei foarte dezvoltate s-a dezvoltat în ultima vreme mai mult decât de obicei„, a declarat Ecaterina Şerban, entomolog la Muzeul Omului.

Fluturii nu fac rău oamenilor, dar sunt deranjanţi. Din această cauză, Regia Autonomă de Servicii Publice din Ploieşti a urgentat demersurile, astfel încât agentul de salubritate pentru dezinsecţie şi deratizare să intervină mai devreme.

În Sibiu, fluturii sunt atraşi în special de mireasma florilor de tei.

Fluturii sunt destul de mari, au anvergura aripilor de 35, 40 mm şi o culoare maronie. Au invadat în special zonele unde sunt tei înfloriţi şi roiesc în jurul acestora. Seara pot intra şi în casele oamenilor fiind atraşi de lumina din locuinţe.

Partea bună este că fluturii au o durată de viaţă redusă, iar în scurt timp nu ar trebui să mai reprezinte o problemă.

Citeşte şi Oamenii de ştiinţă au descoperit fluturi MUTANŢI la Fukushima. Vezi cum arată FOTO