FMI: Economiile din Europa Centrală şi de Est, afectate de reducerea creditării băncilor europene

Riscurile la adresa stabilităţii financiare mondiale 'au crescut, în ciuda măsurilor adoptate pentru ţinerea sub control a crizei datoriilor din zona euro şi a problemelor din sistemul bancar', se arată în Raportul de Stabilitate Financiară Globală publicat marţi de FMI, transmit AP şi Xinhua.

RomaniaTV.net
24 ian. 2012, 16:51
FMI: Economiile din Europa Centrală şi de Est, afectate de reducerea creditării băncilor europene

Băncile europene reduc creditarea pentru a-şi majora rezervele de capital, ceea ce va afecta probabil economiile din Europa Centrală şi de Est, care depind semnificativ de împrumuturile de la băncile europene, a avertizat FMI. Reducerea creditării va încetini creşterea în multe economii din Asia, susţine FMI. Totuşi, impactul asupra Chinei va fi modest, FMI estimează o creştere de 8,2% a economiei chineze în acest an, faţă de 9% prognoza anterioară

 

FMI avertizează că statele emergente şi avansate sunt susceptibile la o serie de şocuri din cauza crizei datoriilor din zona euro. Potenţialele efecte ar putea include expunerea directe la băncile din zona euro şi deteriorarea perspectivelor de creştere macroeconomică.