FMI: Misiunea se va întoarce la Bucureşti pentru a discuta cu noul Guvern

Potrivit unui comunicat, misiunea Fondului Monetar Internaţional va continua să lucreze la nivel tehnic cu autorităţile române şi aşteaptă să se întoarcă la Bucureşti pentru a finaliza discuţiile la nivel formal cu noul Guvern atunci când acesta va fi format, informează agerpres.ro.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 19:47
FMI: Misiunea se va întoarce la Bucureşti pentru a discuta cu noul Guvern

„Misiunea comună a Fondului Monetar şi a Comisiei Europene, aflată la Bucureşti, va continua să lucreze la nivel tehnic cu autorităţile române. Misiunea se va întoarce la Bucureşti pentru a relua discuţiile formale cu noul Guvern, atunci când acesta va fi format”, este precizat în declaraţia semnată de Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România şi Joost Kuhlmann, şeful misiunii Comisiei Europene la Bucureşti.
 
Oficialii au declarat că se aşteaptă ca România să-şi menţină angajamentele asumate în discuţiile cu partenerii internaţionali.
 
Reprezentanţii FMI, cei ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale au început marţi să lucreze la Bucureşti în cadrul celei de-a cincea evaluări a Acordului stand-by aflat în derulare cu autorităţile române.
 
Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI.
 
Cabinetul condus de Mihai-Răzvan Ungureanu a fost demis, vineri, după ce Moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie a fost adoptată de Parlament.