FMI: Perspectivele economice sunt sumbre în întreaga lume chiar dacă petrolul s-a ieftinit

Declinul semnificativ al preţului ţiţeiului şi avansul mai solid al economiei SUA nu vor fi suficiente pentru a îmbunătăţi perspectivele de creştere ale economiei mondiale în acest an, a afirmat joi, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, transmit MarketWatch şi Reuters, potrivit Agerpres.

15 ian. 2015, 17:40
FMI: Perspectivele economice sunt sumbre în întreaga lume chiar dacă petrolul s-a ieftinit

Preţul mai scăzut al petrolului va ajuta consumul în întreaga lume dar SUA vor fi probabil singura economie importantă unde se va înregistra o creştere a consumului şi investiţiilor, a explicat şeful FMI.

‘Stimulentele apărute ca urmare a ieftinirii ţiţeiului sunt bine venite dar dacă fundamentele economiile nu sunt solide, aceste evoluţii nu vor fi de ajutor’, a avertizat Christine Lagarde.

‘Vedem că redresarea economiei mondiale se confruntă în continuare cu dificultăţi. Prea multe state suferă de pe urma crizei financiare, care a dus la creşterea şomajului şi a nivelului datoriei. Prea multe companii şi gospodării îşi reduc investiţiile şi consumul deoarece sunt îngrijorate de evoluţia slabă a economiei’, a declarat directorul general al FMI.


loading...