FMI şi Grecia continuă discuţiile pentru programul de salvare, după acordul liderilor politici eleni

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi autorităţile Greciei continuă discuţiile referitoare la detaliile celui de-al doilea program de susţinere financiară, după acordul liderilor politici de la Atena privind măsurile de austeritate, a anunţat instituţia financiară.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 17:19
FMI şi Grecia continuă discuţiile pentru programul de salvare, după acordul liderilor politici eleni

„Acordul liderilor politici de la Atena este un pas important, următorul este să continuăm discuţiile pornind de la această bază”, a declarat Gerry Rice, purtător de cuvânt al FMI, citat de Reuters.

Liderii politici din Grecia au încheiat acordul privind reformele şi măsurile de austeritate necesare obţinerii celui de-al doilea program de susţinere financiară de 130 de miliarde de euro cu câteva ore înainte de o reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro, a anunţat, joi, premierul elen, Lucas Papademos.

„Consultaţiile dintre guvern şi troika (reprezentanţii UE, BCE şi FMI) asupra chestiunii rămase nerezolvate s-au încheiat cu succes în această dimineaţă. Liderii politici au fost de acord cu rezultatul acestor discuţii”, a spus Papademos.

Ministrul de Finanţe elen, Evangelos Venizelos, plecase joi la Bruxelles fără un acord complet, după discuţii pe tot parcursul nopţii cu liderii celor trei partide care susţin guvernul de la Atena.

Problema care rămăsese nerezolvată se referea la reducerea pensiilor.