FMI: Suntem gata să oferim finanţare suplimentară Europei

"Suntem gata să oferim orice au nevoie de la noi europenii, fie asistenţă tehnică sau suport pentru monitorizarea economiilor", a declarat un oficial FMI într-un interviu.

RomaniaTV.net
24 oct. 2011, 12:45
FMI: Suntem gata să oferim finanţare suplimentară Europei

Fondul Monetar Internaţional (FMI) este pregătit să asigure Europei finanţare suplimentară, a declarat directorul general adjunct Nemat Shafik, într-un interviu pentru Bloomberg, citat de Mediafax.

„Suntem gata să oferim orice au nevoie de la noi europenii, fie asistenţă tehnică sau suport pentru monitorizarea economiilor. Iar dacă este vorba de finanţare suplimentară, suntem gata să oferim şi aşa ceva”, a spus Shafik într-un interviu acordat la Forumul Economic Mondial, care se desfăşoară în Iordania.

Creşterea economiei mondiale va fi, probabil, mai mică decât anticipa Fondul, a avertizat Shafik.

„Am spus că economia mondială intră într-o fază foarte periculoasă. Din cauza încetinirii din Europa şi Statele Unite, creşterea economică globală va fi mai mică decât am anticipat”, a spus oficialul.

FMI participă la pachetele financiare pentru Grecia, Irlanda şi Portugalia, însă cea mai mare parte a fondurilor pentru aceste state este asigurată de ţările din zona euro.


loading...