„Foamea ne va ucide înaintea virusului”. Milioane de persoane din India vor rămâne fără alimente, în contextul pandemiei de coronavirus

Autoritățile din India le-au spus cetățenilor să rămână în case, însă pentru cei care muncesc cu ziua, acest lucru nu este o opțiune. Persoanele care lucrează în construcții obișnuiesc să meargă zilnic de la un șantier la altul și să caute de muncă. 

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 06:10
„Foamea ne va ucide înaintea virusului”. Milioane de persoane din India vor rămâne fără alimente, în contextul pandemiei de coronavirus

În această situație unele persoane riscă să rămână fără posibilitatea de a-și hrăni copiii.

„Câştig 600 de rupii în fiecare zi şi am cinci oameni de hrănit. Vom rămâne fără mâncare în câteva zile. Ştiu riscul de coronavirus, dar nu-mi văd copiii înfometaţi”, a povestit pentru BBC Ramesh Kumar, un zilier din contrucţii.

Citește și: Medicamentul care „a vindecat 95% dintre pacienţii în stare critică”, undă verde şi în Statele Unite

Milioane de alţi zilieri se află într-o situaţie similară. Decretul anunțat de premierul Narendra Modi i-a lăsat fără nicio persepectivă pentru următoarele trei săptămâni, în condițiile în care majoritatea vor rămâne fără alimente în câteva zile.

Cel puțin 90% din forța de muncă din India muncește la negru, potrivit Organizației Internaționale a Muncii. Printre persoanele care vor rămâne curând fără bani se numără agenții de pază, gunoierii, vânzătorii ambulanți și ajutoarele casnice. Majoritatea nu au acces la pensii, concedii medicale, concedii plătite sau orice fel de asigurare, iar mulți nu au conturi bancare.

Mulţi sunt lucrători migranţi, rezidenţi dintr-un stat diferit de cel în care lucrează. Majoritatea lor nu au unde să locuiască şi se deplasează dintr-un loc în altul pentru a-şi găsi de lucru.

Akhilesh Yadav, fostul Ministru al Muncii, recunoaşte că aceste provocări sunt uriaşe şi că „nimeni nu le-a înfruntat până acum”.