Foca-mascotă Kostis a fost ucisă cu harponul. Indignare maximă în Grecia

Kostis, una dintre focile emblematice de pe insula grecească Alonissos, a fost ucisă cu harponul sâmbătă, un act care a provocat indignare printre locuitorii şi apărătorii mediului, a anunţat un ONG local.

25 iul. 2021, 23:20
Foca-mascotă Kostis a fost ucisă cu harponul. Indignare maximă în Grecia

Potrivit site-ului oficial al insulei, una dintre cele mai importante rezervaţii maritime din Europa, în această parte a Mării Egee există „zone specifice în care pescuitul este permis pescarilor amatori”.

Din păcate, încă o dată, se dovedeşte că răutatea şi prostia umană nu au limite! Am fost informaţi astăzi (sâmbătă) că foca-călugăr Kostis, care a devenit în ultimele luni mascota insulei Alonissos, a fost ucisă în mod deliberat„, a anunţat ONG-ul grec MOm, preluat de Le Parisien.

Citeşte şi O capră s-a cocoţat pe maşina unui român, în Grecia. Imaginile au devenit virale

Animalul „a fost ucis de la distanţă cu un harpon”, a precizat pe Facebook organizaţia, care acţionează pentru protejarea acestei specii ameninţate în Marea Mediterană. ONG-ul a precizat pentru AFP că foca mascul a fost găsită în 2018 de locuitorii insulei Folegandros, în Ciclade, foarte slăbită în urma trecerii uraganului Zorbas.

Potrivit presei greceşti, are loc o mobilizare pentru a încerca să-l găsească pe autorul faptei. „Vestea a fost primită cu multă durere şi nu doar de membrii ONG-ului, care au avut grijă de Kostis mai multe luni, dar şi pentru toţi rezidenţii şi vizitatorii din Alonissos care au avut şansa de a o admira pe Kostis pe aproape„, a adăugat MOm în mesajul său.

Citeşte şi Şoc în insula Corfu, turişti francezi ucişi de un localnic. Este a patra zi consecutivă cu împuşcături, în Grecia


loading...
Partenerii noștri