Focar de coronavirus într-un centru privat de îngrijiri a vârstnicilor. 59 de persoane au fost confirmate cu COVID

Autorităţile prahovene au finalizat testarea tuturor angajaţilor şi persoanelor internate în centrul de vârstnici din oraşul Breaza, administrat privat. Iniţial în centru au fost confirmate 15 persoane cu coronavirus iar urma testări tuturor persoanelor s-a constatat faptul că 44 de beneficiari şi 15 angajaţi au fost infectaţi. Întreg centrul se află în carantină.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 16:32
Focar de coronavirus într-un centru privat de îngrijiri a vârstnicilor. 59 de persoane au fost confirmate cu COVID

Conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, după ce 15 persoane de la centrul de îngrijire a bătrânilor din Breaza au fost diagnosticate cu COVID-19 s-a realizat testarea tuturor beneficiarilor serviciilor de îngrijire şi a întregului personal. În urma testelor au fost confirmaţi 44 din cei 50 de beneficiar şi 15 din 25 de angajaţi ai centrului.

Citeşte şi: Focar de coronavirus la un centru de plasament din Prahova. 22 de copii au fost confirmaţi

„În urma evaluării medicale a beneficiarilor infectaţi cu noul coronavirus, o singură persoană a fost transferată la spital. Ceilalţi 43 de beneficiari vor rămâne în izolare în centru sub supravegherea personalului de aici. Prin urmare, pentru 14 zile, a fost dispusă de către DSP Prahova carantinarea acestei unităţi. Monitorizarea zilnică va fi asigurată şi de personal medical de specialitate de la Spitalul din Breaza”, transmite Prefectura Prahova.

În aceste condiţii, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a dispus carantinarea unităţii pentru o perioadă de 14 zile.

De la începutul epidemiei, în judeţul Prahova au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 3.453 de persoane, dintre care 904 sunt cazuri active, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică din acest judeţ. Totodată, s-au înregistrat 124 de decese asociate COVID-19 la nivelul judeţului Prahova. Joi, în spitalele din Prahova mai erau libere 34 de paturi alocate persoanelor diagnosticate cu COVID-19.