Focar de coronavirus la Ambulanţa Olt. 13 angajaţi, testaţi pozitiv pentru COVID-19

Un număr de 12 angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus, miercuri, la doar două zile după ce o asistentă medicală a fost confirmată cu COVID-19.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 16:09
Focar de coronavirus la Ambulanţa Olt. 13 angajaţi, testaţi pozitiv pentru COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat că pe 18 mai s-a primit confirmarea că o angajată de 45 de ani a SAJ Olt a fost infectată cu noul coronavirus. Nu mai puţin de 50 de angajaţi ai Ambulanţei, care au intrat în contact cu femeia, au fost testaţi. Dintre 30 de probe prelucrate, 12 au fost pozitive la infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Cele 30 de probe au fost analizate în laboratorul de la DSVSA Olt, iar 20 de probe sunt încă în lucru.

„În urma confirmării unui caz cu infecţia COVID-19 al unui angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt din data de 18.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt, în cadrul anchetei epidemiologice a procedat la testarea unui număr de 50 de angajaţi, contacţi direcţi ai cazului. Din cele 50 de probe, în cursul zilei de 20.05.2020 au fost prelucrate 30 de probe, în laboratorul din cadrul DSVSA Slatina şi 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infecţia COVID-19”, a anunţat DSP Olt, conform Agerpres.

Contacţii de familie ai persoanelor confirmate cu COVID-19 vor sta în izolare la domiciliu pentru 14 zile, iar SAJ Olt va aplica măsuri de dezinfecţie şi curăţenie curentă în toate spaţiile.

O asistentă a Serviciului de Ambulanţă Olt, care are domiciliul în judeţul Argeş, a fost testată pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus în urmă cu două zile. Femeia de 45 de ani mergea la serviciu cu trenul sau alte mijloace de transport călători.

DSP Olt precizează că angajata SAJ Olt a prezentat semne specifice infecţiei COVID-16 începând din 16 mai. Pe 18 mai, femeia a fost internată la Spitalul Mioveni, judeţul Argeş.

În cadrul anchetei epidemiologice au fost identificaţi pacienţii cu care asistenta a intrat în contact, precum şi colegii acesteia şi s-au recoltat teste pentru determinarea infecţiei COVID-19.

Ce se întâmplă cu certificatele de deces ale Alexandrei şi Luizei. Tonel Pop: „E caz unic pe planetă”