FOCAR DE CORONAVIRUS la o fabrică din Brăila. Mai multe persoane, confirmate cu COVID-19

Este focar de coronavirus la o fabrică de componente auto din Brăila, acolo unde lucrează peste 3.400 de persoane. 15 angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19. 

17 iul. 2020, 14:01
FOCAR DE CORONAVIRUS la o fabrică din Brăila. Mai multe persoane, confirmate cu COVID-19

Potrivit prefectului de Brăila, Cătălin Boboc, angajatorul a luat măsuri pentru reducerea riscului îmbolnăvirii celorlalţi salariaţi, dar nu va recurge la închiderea societăţii, având în vedere că are comenzi cu termene stricte de predare a lucrărilor.

Este a doua societate din Brăila care se confruntă cu un focar mare de COVID-19, primul caz fiind înregistrat la o fabrică de confecţii cu tradiţie, cu aproximativ 500 de angajaţi, care s-a închis săptămâna aceasta, după ce 42 de salariaţi au fost confirmaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus.

„În judeţul Brăila, un operator economic cu 476 de angajaţi a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar restul au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară, pe care o respectă pentru protecţia lor şi a celor apropiaţi. Pentru că orice afacere contează şi orice loc de muncă trebuie apărat, am analizat împreună cu conducerea companiei măsurile care pot fi luate pentru atenuarea impactului financiar şi social al opririi temporare a activităţii”, a declarat prefectul Cătălin Boboc.

Judeţul Brăila a înregistrat, de la începutul pandemiei, 348 de cazuri de COVID-19, dintre care 13 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, potrivit informaţiilor furnizate vineri, de Instituţia Prefectului.

Citeşte şi Alertă de coronavirus la Consiliul Judeţean Constanţa. O angajată a fost confirmată cu COVID-19