Focar de coronavirus la o firmă de construcţii din Iaşi. 38 de muncitori din Vietnam au fost confirmaţi

Este focar de coronavirus la o firmă de construcţii din Iaşi. Alţi 17 muncitori din Vietnam au fost confirmaţi cu coronavirus, după ce în urmă cu câteva zile au fost confirmaţi 21 de anagajaţi, conform unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii companiei.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 12:20
Focar de coronavirus la o firmă de construcţii din Iaşi. 38 de muncitori din Vietnam au fost confirmaţi

Conform reprezentanţilor companiei, 24 de muncitori au sunt internaţi în spital, aceştia au forme uşoare şi medii. Directorul companiei a precizat că această situaţie nu va afecta lucrările derulate în municipiul Iaşi.

Citeşte şi: Focar de coronavirus la Primăria Galaţi. Patru angajaţi infectaţi, se aşteaptă rezultatele şi în cazul celorlalţi

„În total sunt internaţi 24 de muncitori vietnamezi. Au forme uşoare şi medii ale infecţiei. Managerul grupului de muncitori vietnamezi asigură comunicarea între companie şi angajaţii internaţi şi facilitează şi comunicarea cu medicii. De la izbucnirea pandemiei în luna martie, Conest are ca prioritate sănătatea angajaţilor. (…) Beneficiarii şi comunitatea în care activăm să înţeleagă obiectiv că zi de zi ne expunem multor riscuri. Dar o facem cât mai responsabil, cu încredere, şi ţelul nostru este să ne facem bine treaba în toate şantierele”, a transmis, prin intermediul comunicatului de presă, Irinel Tofan, director general Conest.

Acesta a precizat că firma de construcţii a acordat o atenţie sporită grupului format din 52 de muncitori vietnamezi.

„Au lucrat în echipe distincte pe şantierele Conest. În acelaşi timp, în permanenţă s-a lucrat în spaţii deschise asigurând normele de distanţare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanţare, fără ca angajaţii vietnamezi să interacţioneze cu ceilalţi angajaţi. Nu au părăsit incinta şantierelor şi nu au intrat în spaţii publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Conest a aplicat şi măsura testării periodice a angajaţilor ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiei cu COVID-19. (…) Ne aşteptăm să apară şi alte cazuri întrucât am ţinut permanent legătura cu medicii şi am efectuat testări periodice”, se precizează în comunicatul de presă.

În urmă cu câteva zile au fost confirmaţi 21 de angajaţi. „Cei 21 de muncitori depistaţi pozitiv au fost izolaţi iar în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecţioase au fost internaţi la Spitalul CFR. Conducerea companiei ţine permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR şi, potrivit lor, angajaţii depistaţi pozitiv au forme uşoare ale infecţiei cu COVID-19”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.