Focar de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. 15 cadre medicale şi 13 pacienţi, confirmaţi cu COVID-19

Douăzeci și opt de cazuri de coronavirus au fost confirmate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Este vorba despre 13 pacienți și 15 cadre medicale. Managerul spitalului, Lucian Eva, a precizat că toate cadrele medicale diagnosticate reveniseră din tura liberă, după 14 zile în care ar fi urmat să stea izolate.

RomaniaTV.net
23 mai 2020, 09:43
Focar de coronavirus la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. 15 cadre medicale şi 13 pacienţi, confirmaţi cu COVID-19

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, Lucian Eva, a precizat la Digi 24 că toate cele 15 cadre medicale diagnosticate cu COVID-19 reveniseră din tura liberă. Majoritatea sunt asistente medicale și medici rezidenți.

Citește și:  Focar de infecţie la Spitalul de Copii din Iaşi. Trei cadre medicale, confirmate pozitiv

La acest moment, în unitatea medicală sunt confirmate 28 de cazuri de coronavirus. Ultimele 17 cazuri,4 cadre medicale și cei 13 pacienți, au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore.

„Începând de astăzi Spitalul de Neurochirurgie lucrează în regim de urgenţă. Avem o anchetă în desfăşurare şi încercăm să luăm toate măsurile necesare de depistare a virusului COVID-19 şi de stopare a răspândirii acestuia. Până în acest moment am testat 200 de persoane la nivelul spitalului, iar 28 din acestea sunt pozitive. Continuăm testarea şi retestăm acolo unde este cazul”, a declarat Lucian Eva.

Secţia de Neurochirurgie I va fi închisă pentru dezinfecţie şi vor fi refăcute circuitele. În acelaşi timp, se continuă testarea tuturor pacienţilor şi a personalului medical.


loading...