Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Galaţi. Aproape 40 de cadre medicale infectate

38 de cadre medicale din patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi sunt infectate cu coronavirus. Cele patru secţii ale unităţii spitaliceşti sunt închise pentru dezinfecţie.

RomaniaTV.net
06 iul. 2020, 12:16
Focar de coronavirus la Spitalul Judeţean Galaţi. Aproape 40 de cadre medicale infectate

Primele cazuri de COVID-19 în rândul personalului medical din cel mai mare spital din Galaţi au apărut săptămâna trecută, când era confirmare 11 cadre medicale. Între timp, numărul lor a ajuns la 38.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu, sunt medici, asistente, îngrijitoare din secţiile Medicală 2, Hematologie, Chirurgie 2 şi Cardiologie. Toate aceste compartimanente au fost închise pentru dezinfecţie terminală.

Niciun bolnav nu este internat aici pentru 48 de ore, iar cei care nu reprezintă urgenţe sunt trimişi acasă.

În afara celor 38 de cadre medicale, sunt şi mulţi pacienţi din aceste secţii confirmaţi cu coronavirus, ceea ce transformă Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi într-un focar de COVID-19.

Ca urmare, autorităţile au dispus o serie de măsuri. Cele patru secţii cu cazuri de COVID-19 confirmate au fost închise pentru 48 de ore. S-au recoltat probe de la toţi pacienţii si personalul medical şi auxiliar. Pacienţii confirmaţi au fost transferaţi în spitale de suport, pacienţii negativi cu stare de sănătate bună au fost externaţi. Cei care nu au putut fi trimjsi la domiciliu au fost izolaţi în alte secţii. Totodată, s-au atenţionat toate secţiile spitalului asupra necesităţii internării doar a urgenţelor, cu evitarea supraaglomerării, respectarea regulilor de amplasare a pacienţilor şi s-a instruit personalul pentru a şti cum să acţioneze pentru limitarea riscurilor de transmitere a coronavirusului, iar conducerea spitalului a fost atenţionată să asigure echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi biocide.

Citeşte şi Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean Ploieşti. Cinci cadre medicale şi doi pacienţi sunt infectaţi