FOCAR DE CORONAVIRUS la un centru DGASPC pentru tineri cu HIV. 13 persoane au fost confirmate cu COVID-19

Este focare de coronavirus la Centrul "Sfânta Maria" din Goleşti al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, în care sunt internaţi tineri cu HIV. În urma unei anchete epidemiologice, opt beneficiari şi cinci angajaţi au fost testaţi pozitiv cu covid-19.

26 mai 2020, 05:43
FOCAR DE CORONAVIRUS la un centru DGASPC pentru tineri cu HIV. 13 persoane au fost confirmate cu COVID-19

„La Centrul ‘Sfânta Maria’ din Goleşti avem opt beneficiari depistaţi pozitivi, dintre care şapte internaţi la Spitalul Municipal Adjud şi unul la secţia de Boli infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani. Numărul total de angajaţi depistaţi pozitiv ar fi de cinci, dar, între timp, o persoană s-a negativizat, având două teste consecutive negative, unul duminică şi unul luni”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Prezenţa virusului SARS-CoV-2 în cadrul centrului rezidenţial a fost descoperită după ce unul dintre beneficiari a ajuns la spital şi a fost testat pentru noul coronavirus.

„În cursul săptămânii trecute, una dintre beneficiare ar fi manifestat o inflamare a ganglionilor. A fost prezentată pentru consult medical la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Focşani.Când a ajuns la spital, i s-a făcut şi testul pentru COVID-19, care a ieşit pozitiv. În urma anchetei epidemiologice au fost testaţi toţi beneficiarii, în număr de 14, precum şi toţi angajaţii centrului. În momentul de faţă, atât beneficiarii, cât şi personalul sunt asimptomatici”, a precizat Adina Lăscan.

Potrivit acesteia, Centrul Rezidenţial „Sfânta Maria” de la Goleşti a fost complet izolat încă din data de 10 martie, lucrându-se în ture succesive a câte două săptămâni de izolare, iar după încetarea stării de urgenţă, în centru se continuă cu o schemă de lucru prelungită.

Centrul „Sfânta Maria” este a doua structură rezidenţială a DGASPC Vrancea în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. În cursul lunii aprilie, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, la Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice (CRPV) Odobeşti s-au înregistrat un număr de 41 de cazuri de COVID-19, dintre care 25 în rândul beneficiarilor şi 16 în rândul angajaţilor. În prezent, un singur beneficiar al CRPV se mai află internat în spital.

Citeşte şi Noi decese cauzate de coronavirus în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 1.207