Focar de COVID-19 în Thassos. Vacanţele românilor sunt în pericol: „Se recomandă purtarea măştii de protecţie, virusul este aici şi pândeşte”

Autorităţile din Grecia sunt în alertă din cauza infectărilor cu COVID-19. În Thassos, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, numărul cazurilor a explodat.

18 iul. 2022, 12:23
Focar de COVID-19 în Thassos. Vacanţele românilor sunt în pericol: „Se recomandă purtarea măştii de protecţie, virusul este aici şi pândeşte”

Focar de COVID-19 în Thassos. Autorităţile elene recomandă purtarea măştii de protecţie în locurile aglomerate.

Focar de COVID-19 în Thassos. Autorităţile sunt în alertă

Citeşte şi Octavian Jurma, avertisment terifiant despre infectările COVID-19. „Pragul de 10.000 de cazuri pe zi va fi depășit marți, 26 iulie 2022”

Directorul Centrului de Sănătate din Prinos, Thomas Angelopoulos, avertizează că numărul cazurilor de coronavirus a explodat în Thassos, insula preferată de români.

„Din cauza unui focar mare de incidente Covid-19 pe insulă, deși nu este obligatoriu, se recomandă purtarea măștii în toate locurile aglomerate. Să fim atenți pentru că virusul este aici și pândește”, anunţă directorul Centrului de Sănătate din Prinos într-o postare pe reţelele de socializare.

Hotelierii anunţă că unitățile de cazare din Thassos și Halkidiki sunt ocupate aproape în totalitate în luna iulie.

”Thassos se îneacă în turiști, traficul este foarte bun de la jumătatea lunii iunie, cu rate foarte bune de ocupare a hotelurilor”, a declarat președintele uniunii hotelierilor din Thassos, potrivit Thess Economy.

Conform presei elene, cei mai mulţi turişti străini din Thassos sunt români, aceştia fiind urmaţi de alţi turişti din balcani, nemţi, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci.

În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă.

Citeşte şi Criza Covid revine! OMS cere tuturor țărilor să reintroducă obligativitatea purtării măștii de protecție

În România, duminică, 17 iulie,  au fost înregistrate 2.165 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 1.942 mai puține față de ziua anterioară. 393 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.