Focar de COVID-19 la Guvern. Oameni din jurul premierului Cîţu care au organizat vizita şefei CE, trimişi acasă pentru că au simptome. Guvernul dezminte

E alertă la Palatul Victoria. Un angajat al Biroului de Protocol de la Guvern, care implică o legătură strică cu premierul Florin Cîţu, are simptome de COVID-19. De asemenea, tot la Guvern există alte şapte cazuri de persoane infectate care nu sunt vaccinate.

28 sept. 2021, 20:45
Focar de COVID-19 la Guvern. Oameni din jurul premierului Cîţu care au organizat vizita şefei CE, trimişi acasă pentru că au simptome. Guvernul dezminte

UPDATE Guvernul dezminte informaţiile vehiculate în spaţiul public privind existenţa unor focare de COVID-19 la diferite structuri din aparatul de lucru al Executivului.

”Informaţia potrivit căreia ‘la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc.) sunt cel puţin 7 cazuri de infectaţi, toţi nevaccinaţi’ este în totalitate falsă. Până la această oră, niciun angajat al structurilor menţionate nu este în izolare, carantină, depistat pozitiv sau contact cu vreo persoană depistată pozitiv”, precizează reprezentanţii Guvernului.

Referitor la angajatul de la departamentul Protocol confirmat pozitiv, aceştia fac precizarea că există o persoană suspectată de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care se află la domiciliu şi care în ultima săptămână nu a fost la birou.

”În plus, având în vedere specificul activităţii angajaţilor din departamentul Protocol, aceştia au grijă să respecte măsurile de siguranţă impuse de situaţia pandemică: purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, respectarea distanţării sociale”, menţionează sursa citată.

Focar de COVID-19 la Guvern. O angajată a Biroului de Protocol al Guvernului are simptomele specifice noului coronavirus.

Surse politice au precizat pentru România TV că femeia şi-a făcut un test rapid şi a luat legătura cu Direcţia de Sănătate Publică pentru a confirma dacă este vorba într-adevăr despre un caz de COVID-19.

În paralel, ceilalţi colegi de-ai ei au fost testaţi. De asemenea, ar mai exista astfel de suspiciuni de infectare cu noul coronavirus la nivelul Guvernului.

„În biroul de protocol de la Guvernul României, Piața Victoriei, centrul capitalei, cel mai în vârstă angajat e acasă cu simptome de covid: fără gust, fără miros, cu febră. La birorul de protocol al Guvernului României nu e nimeni vaccinat – antivaxeri?!! – habar nu am. Poate fricoși de ace – nu știu.

S-au testat azi ori urmează să se testeze toți. Nu se știe câți sunt infectați în total, încă. Biroul de protocol al Guvernului se ocupă cu organizarea întregului program al premierului, de la întâlniri cu Ursula von der Leyen, cea de ieri, până la organizarea ședințelor de Guvern sau alte evenimente care implică cea mai înaltă instituție administrativă a României.

În plus, la etajul patru al clădirii Guvernului unde sunt birourile de suport tehnic (juridic, economic, fiscal, etc) sunt cel puțin 7 cazuri de infectați, tot nevaccinați. Informațiile se pot verifica direct la cabinetul medical de la Guvern, nu e vreun secret de stat”, a scris jurnalista Paula Rusu.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare 28 septembrie. Peste 40.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Între timp, premierul Florin Cîţu a anunţat marţi noi măsuri de combatere a pandemiei COVID-19.

„Suntem în mijlocul valului patru. Azi am avut 11.000 de persoane infectate. Am prezentat colegilor din BeX că mâine va fi o HG prin care vom aloca 460 de milioane de lei din fondul de rezervă pentru Ministerul Sănătăţii, ceea ce arată că pregătirea valului patru a fost suboptimală ca să fim eleganţi, în ceea ce priveşte medicamentele şi cheltuielile pentru ATI”, a precizat Florin Cîţu, premierul României.

Citeşte şi: Florin Cîţu, primele decizii ca preşedinte al PNL. Mesajul tranşant către USR PLUS: „Vom trage linie”

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi un record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România, cele mai multe fiind în Bucureşti. În secţiile ATI sunt 1267 de pacienţi cu forme grave COVID-19.