Focar de COVID-19 la Ministerul Cercetării. Cazuri de infectare şi la Ministerul Mediului

COVID-19 a lovit și printre politicienii români. La Ministerul Cercetării au fost confirmate cel puțin 20 de cazuri de infectare, motiv pentru care o parte dintre etajele clădirii care găzduiește instituția publică au fost închise.

27 sept. 2021, 21:51
Focar de COVID-19 la Ministerul Cercetării. Cazuri de infectare şi la Ministerul Mediului

Focar de COVID-19 la Ministerul Cercetării. La sediul ministerului au fost confirmate cel puțin 20 de cazuri de infectare, motiv pentru care o parte dintre etajele clădirii care găzduiește instituția publică au fost închise, scrie EVZ.

Focar de COVID-19 la Ministerul Cercetării

În clădurea în care funcționează Ministerul Cercetării au fost închise două etaje ca urmare a depistării a cel puțin 20 de persoane confirmate cu coronavirus. Ar mai fi vorba despre mai multe cazuri de infectare despre care nu se cunosc însă prea multe informații. Șefii de departamente și-au informat subalternii să îi țină la curent cu evoluția situației epidemiologice și să-i anunțe dacă mai apare vreun caz nou de infectare, potrivit surselor EVZ.

Primul mare oraș din România care va introduce carantina de noapte. Decizia intră în vigoare de marți

O consilieră de la Departamentul de Comunicare al Ministerului Mediului a transmis, în urma discuțiilor cu ministrul Tanczos Barna, că la Ministerul Cercetării a fost raportat un singur caz pozitiv de infectare cu COVID-19: „Există un singur caz oficial la Ministerul Cercetării care a fost astăzi confirmat cu COVID-19. În instituția respectivă, în clădire, funcționează mai multe instituții – Rezervele de Stat, ROSA cu spațialele și… Nu știu de unde au pornit informațiile astea!”.

„De exemplu, la Ministerul Mediului sunt mai multe cazuri. Da, oficial. Mă rog, astăzi cred că i-a ieșit unui coleg deja negativ testul. Deci la Ministerul Cercetării e doar o singură persoană infectată cu COVID-19 și stă în carantină”, a mai spus consiliera lui Tanczos Barna.