Primul mare oraș din România care va introduce carantina de noapte. Decizia intră în vigoare de marți

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a decis noi restricții, între care carantina de noapte în week-end, interzicerea evenimentelor şi închiderea restaurantelor.

27 sept. 2021, 18:51
Primul mare oraș din România care va introduce carantina de noapte. Decizia intră în vigoare de marți

Primul mare oraș din România care va introduce carantina de noapte. Restricții dure la Timișoara după ce rata de incidență la 14 zile a atins, luni, 7,15 la mia de locuitori. Decizia CJSU Timiș intră în vigoare de marți.

Primul mare oraș din România care va introduce carantina de noapte

În afară de Municipiul Timişoara, şi comunele Giroc, Otelec, Parţa şi Şag vor intra în carantină de noapte în week-end. Noile măsuri prevăd că persoanele vaccinate de cel puţin 10 zile pot circula fără restricţii pe toată durata săptămânii, în timp ce persoanele nevaccinate pot circula de luni până joi fără restricţii, iar de vineri până duminică, circulaţia interzisă în intervalul 20,00 – 05,00, cu anumite excepţii, menţionate în declaraţia pe propria răspundere.

CARANTINĂ în Ilfov: 13 localităţi au depăşit rata 6 de incidenţă

Masca de protecţie este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru şi este obligatorie pe o rază de 25 de metri în jurul unor spaţii publice, cum ar fi pieţe, spaţii comerciale, unităţi spitaliceşti (fără a se limita la acestea).

Magazinele şi serviciile de prestări servicii funcţionează normal de luni până joi inclusiv, iar în weekend, doar între orele 5,00 – 18,00, în restul intervalului fiind permise doar livrările la domiciliu. Restaurantele, cafenelele, activităţile recreative, sălile de fitness şi sport, evenimentele private, cele în spaţii închise, evenimentele în aer liber, competiţiile sportive, cursurile de instruire şi conferinţele sunt închise, respectiv interzise.

Deocamdată școlile din Timișoara rămân deschise pentru că vineri rata de infectare era de 5,68 la mia de locuitori, iar ordinul comun al miniștrilor Sănătății şi Educației prevede că școlile trec în online după depășirea pragului de 6 la mie raportat la ultima zi de vineri.