FOCAR de COVID în Dâmboviţa după alegerile din 27 septembrie. Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, testat pozitiv

E alertă în Dâmboviţa după alegeri. Preşedintele la Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa a fost diagnosticat cu COVID-19. Acelaşi diagnostic l-a primit şi subprefectul judeţului şi reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente în biroul electoral al acestui judeţ. Prefectul de Dâmboviţa se află şi el în carantină. 

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 08:32
FOCAR de COVID în Dâmboviţa după alegerile din 27 septembrie. Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, testat pozitiv

Preşedintele Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa, subprefectul judeţului şi reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19. Toţi trei se află în izolare la domiciliu, a anunţat Prefectura Dâmboviţa într-un comunicat dat publicităţii luni.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa, care este contact direct conform anchetei epidemiologice, a intrat în carantină.

„Întrucât rezultatul testului pentru prefectul judeţului Dâmboviţa a fost negativ, dar din cadrul anchetelor epidemiologice efectuate a fost stabilită calitatea de Contact direct al unei persoane testate pozitiv a fost emisă decizia de carantinare cu locaţia declarată Instituţia Prefectului judeţul Dâmboviţa. Prefectului judeţului i s-a asigurat un spaţiu corespunzător, izolat de restul personalului, spaţiu de unde îşi va desfăşura activitatea. Potrivit procedurilor operaţionale ale Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Prefectul judeţului va fi testat din nou în perioada imediat următoare”, a comunicat  Prefectura judeţului Dâmboviţa.

Toate spaţiile unde s-au desfăşurat activităţi ale Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa şi birourile din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Dâmboviţa au fost dezinfectate, iar luni activitatea instituţiei a fost reluată.