FOCAR de COVID într-un sat din Botoşani, după slujba de Bobotează. Incidenţa a ajuns la 7,66 cazuri la mia de locuitori

Cazurile de coronavirus au explodat în satul Havârna din judeţul Botoşani, unde incidenţa a ajuns vineri la 7,66 cazuri la mia de locuitori.

22 ian. 2021, 17:10
FOCAR de COVID într-un sat din Botoşani, după slujba de Bobotează. Incidenţa a ajuns la 7,66 cazuri la mia de locuitori

FOCAR de COVID într-un sat din Botoşani, după slujba de Bobotează. Totul s-a petrecut ca urmare a slujbei religioase de Bobotează, a anunțat prefectul Dan Nechifor.

FOCAR de COVID într-un sat din Botoşani, după slujba de Bobotează. Anunţul făcut de autorităţi

„Din analiza situaţiei epidemiologice a celor care s-au infectat în comună, s-ar părea că sursa de infectare este prilejuită de un eveniment religios, în speţă Boboteaza”, a spus Nechifor în în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Forţele de ordine vor intensifica controalele în zonă, mai ales seara, astfel încât virusul să nu fie răspândit şi în celelalte sate ale comunei Havârna. Autorităţile judeţene au cerut avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru carantinarea localităţii, însă adoptarea acestei măsuri a fost amânată.

Primarul comunei Havârna, Rodica Baltă, a anunţat, în aceeaşi şedinţă a CJSU, că a dispus închiderea, începând de vineri, a pieţei din localitate. Comuna Havârna are o populaţie de 4.308 locuitori, iar în ultima săptămână au apărut 33 de cazuri de infectare cu COVID-19.

În judeţul Botoşani, indicele de infectare cu noul coronavirus era joi de 1,47 cazuri la 1.000 de locuitori.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat aproape 2.900 de cazuri noi COVID-19 în 24 de ore după efectuarea a 24.552 de teste RT-PCR și 5.474 de teste rapide antigenice. Doar trei judeţe au astăzi incidenţa COVID-9 peste 3 ma mia de locuitori. Bucureştiul se menţine în scenariul galben.

Până astăzi, 21 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 703.776 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 641.288 de pacienți au fost declarați vindecați.

Pe teritoriul României, 48.505 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.348 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 75.834 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 157 de persoane.

Citeşte şi: Focar de COVID la Spitalul pentru Copii din Iași. Personalul medical, infectat cu virusul ucigaș