Focar de COVID la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti. Zeci de cadre medicale s-au infectat. „Doamne fereşte să se închidă spitalul”

E alertă la Spital "Sfântul Pantelimon" din Capitală, după ce zeci de cadre medicale de la secţiile de Cardiologie şi Interne s-au infectat cu noul coronavirus. Managerul unităţii medicale a confirmat informaţia, însă exclude ca spitalul să se închidă.

RomaniaTV.net
09 oct. 2020, 12:08
Focar de COVID la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucureşti. Zeci de cadre medicale s-au infectat. „Doamne fereşte să se închidă spitalul”

„Cadrele medicale nu sunt cu o formă (a bolii – n.r.) care să necesite internarea, sunt asimptomatici majoritatea. Au fost consultați de infecționist, sunt acasă în izolare, cei care au nevoie de tratament stau pe tratament, cei care nu au nevoie stau în izolare acasă.

Cei care sunt testați pozitiv sunt acasă, cei care sunt testați negativ vin la muncă, vom fi suprasolicitați, o să mai detașăm și de la alte secții personalul în cardio până se rezolvă situația și asta e. Nu e decât o etapă”, a spus managerul spitalului Sf. Pantelimon, chirurgul Dragoș Davițoiu, conform PSNews.

Întrebat dacă Spitalul „Sf. Pantelimon” s-ar putea închide din cauza focarului de COVID, medicul a explicat că nu ia în calcul acest lucru.

„Doamne ferește să se închidă spitalul. Un pacient simptomatic și înalt suspect de Covid-19 a avut 2 sau 3 teste negative la un interval de câteva zile și până la urmă a ieșit pozitiv, timp în care s-a infectat și altă lume. Noi nu avem cum să închidem spitalul, trebuie să asigurăm urgența. E spital de urgență mare, 200 de persoane întră pe zi în urgențe.

Terapia intensivă nu are niciun caz nici în rândul personalului, nici în rândul pacienților, funcționăm în continuare. Mai sunt alte 2 cazuri în altă secție care au fost diagnosticate săptămâna trecută, având două asistente în izolare, e normal, având în vedere că se lucrează zilnic cu cazuri, noi diagnosticăm 20 pe zi. 

Deci secțiile nu sunt închise, am sistat internările. Pe secție sunt pacienți și în continuare au nevoie de îngrijiri, și în continuare au nevoie de îngrijire și în continuare trebuie asigurate consulturile de cardiologie urgență. Doar am oprit internările pe acea secție”, a explicat dr. Davițoiu.

Potrivit PSNews, la etajul 4 al spitalului Sf Pantelion, 26 de cadre medicale de la secțiile cardiologie și interne s-au infectat cu noul coronavirus. Toți bolnavii din secția Cardiologie, deși au fost spitalizați cu teste negative de COVID-19, s-au infectat acum cu noul coronavirus.

Klaus Iohannis: „Recomand să purtaţi mască tot timpul când ieşiţi din casă. Nu avem nevoie să închidem ţara”