Focar de COVID la Spitalul Municipal din Prahova. Un singur asistent medical asigură activitatea unei secţii

Focar de coronavirus la Spitalul Municipal Schuller din Ploiești. Opt angajați din cei nouă ai secției au fost confirmati cu COVID, fapt ce a dus la situația în care activitatea secției este asigurată de un singur asistent medical.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 11:21
Focar de COVID la Spitalul Municipal din Prahova. Un singur asistent medical asigură activitatea unei secţii

Este a treia situație de acest tip semnalată într-o săptămână în spitalele din Prahova, după ce o secție a spitalului Județean a fost închisă din cauza a trei medici care s-au infectat. De asemenea, la spitalul Urlați, cameră de gardă și o secție sunt nefuncționale în urma confirmării mai multe cadre medicale.

Citește și: BILANŢ CORONAVIRUS 10 OCTOMBRIE Nou record de infectări: 3.517 de cazuri noi. Record absolut de morţi şi pacienţi internaţi la ATI 

„DSP Prahova a identificat un nou focar într-o unitate medicală din judeţ. Opt dintre cele nouă cadre medicale ale secţiei de Radiologie a Spitalului Municipal Schuller din Ploieşti au fost confirmate cu noul coronavirus. Acestea au fost izolate, iar activitatea este asigurată, momentan, de un singur asistent care nu este contactul niciunuia dintre cei confirmaţi. A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor, conform normelor sanitare”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Prahova.