Focar de salmonella din cauza mai multor tipuri de ceapă. Sute de persoane s-au îmbolnăvit

Peste 600 de persoane din America s-au infectat cu salmonella, după ce au mâncat ceapă în acelaşi restaurant. Se pare că ceapa era importată din Chihuahua, Mexic.

21 oct. 2021, 18:35
Focar de salmonella din cauza mai multor tipuri de ceapă. Sute de persoane s-au îmbolnăvit

Focar de salmonella din cauza mai multor tipuri de ceapă. Peste 600 de persoane din 37 de state americane s-au infectat cu salmonella, după ce au consumat ceapă importată din Mexic.

Focar de salmonella din cauza cepei

Centrul american pentru controlul și prevenirea bolilor a anunţat că 652 de persoane au fost infectate cu salmonella, dintre care 129 au avut nevoie de spitalizare. Nu a fost raportat niciun deces.

„Aruncați acasă orice ceapă neetichetată. Nu mâncați, nu vindeți și nu serviți ceapă roșie, albă sau galbenă importată din Mexic și distribuită în SUA de către ProSource Inc.

Datele epidemiologice și de urmărire arată că una dintre sursele de infecții în acest focar sunt cepele întregi roșii, albe și galbene importate din Chihuahua, Mexic, și distribuite în Statele Unite de ProSource Inc”, a precizat CDC într-un comunicat.

Potrivit epidemiologilor, mai multe persoane care au contractat salmonella au mâncat ceapă la același restaurant. Numărul de persoane bolnave de acest focar de salmonella este probabil mai mare decât cel raportat și este posibil ca focarul să nu fie limitat la statele raportate, a precizat CDC.

„Acest lucru se datorează faptului că multe persoane se recuperează fără îngrijiri medicale și nu sunt testate pentru Salmonella”, a precizat agenția.

Citeşte şi Un doctor român din Las Vegas atrage atenția: Nu mai așteptați acasă dacă aveți oxigenarea sub 94% pentru că s-ar putea să muriți!

Ce simptome are salmonella

Potrivit Centrulului american pentru controlul și prevenirea bolilor, în urma infectării cu salmonella apar simptome precum: diaree cu sânge și febră mare, vărsături extinse și semne de deshidratare. Acestea încep să apară, de obicei, între șase ore și șase zile după infectare.

Oficialii federali din domeniul sănătății investighează în continuare pentru a determina dacă alte cepe și furnizori au legătură cu acest focar.

Potrivit CDC, în SUA apar anual 1,35 milioane de cazuri de Salmonella, cu aproximativ 420 de decese. Infecția are loc, de obicei, prin consumul de alimente contaminate cu fecale de animale.

Anul trecut, ceapa a fost, de asemenea, cauza unui focar de salmonella care a infectat 640 de persoane din peste 40 de state, potrivit AlephNews.

Tot anul trecut, cel puțin 55 de persoane s-au îmbolnăvit în 12 state diferite după ce un focar de salmonella a fost legat de ciupercile uscate din urechea de lemn, a precizat CDC. Iar piersicile și produsele lor au fost retrase în 2020, după ce 101 persoane s-au îmbolnăvit în 17 state de otrăvire cu salmonella legată de aceste fructe.

Citeşte şi OMS avertizează că pandemia s-ar putea prelungi cu un an, faţă de cât se estimase. Apel disperat făcut către ţările bogate