Focar la Spitalul Judeţean Buzău! Şapte cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus

Şapte cadre medicale din Secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău au fost diagnosticate cu COVID-19, în urma testării tuturor angajaţilor care lucrează în această secţie.

RomaniaTV.net
17 mai 2020, 19:45
Focar la Spitalul Judeţean Buzău! Şapte cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus

Potrivit directorului SJU Buzău, Claudiu Damian, cele şapte cadre medicale contaminate sunt un medic, patru asistente şi două infirmiere, dintr-un total de 38 de angajaţi de la aecţia de Boli Interne care au fost testaţi.

„A fost demarată o anchetă epidemiologică, iar luni se va decide ce personal urmează a fi testat”, a anunţat, duminică seară, managerul Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian.

Citeşte şi: Încă 483 de decese cauzate de Covid-19 în ultimele 24 de ore în Franţa

Duminică dimineaţă, autorităţile buzoiene au anunţat infecţia cu coronavirus la 4 pacienţi din Secţia de Boli Interne, totul pornind de la o bătrână care a fost testată înainte de a se interna într-un azil.

După confirmarea cu coronavirus a bătrânei de 87 de ani, autorităţile de sănătate publică au trecut la testarea tuturor pacienţilor din Secţia de Boli Interne şi a personalului medical de pe această secţie. În urma testelor efectuate, s-a costatat că alţi 3 bătrâni cu comorbidităţi sunt pozitivi şi 7 cadre medicale, primele din Spitalul Judeţean Buzău.

Secţia de Boli Interne din Spitalul Judeţean Buzău este închisă ca urmare a acestei situaţii. Nu mai este internat nici un pacient, iar cei care pot urma tratamentul acasă vor fi externaţi.