Focare de hepatită A în trei şcoli din judeţul Sibiu

Medicii au descoperit în ultimele două săptămâni trei focare de hepatită virală de tip A la trei şcoli din judeţul Sibiu, elevii bolnavi fiind trataţi, iar sălile au fost închise pentru igienizare, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Ştefan Firu, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu.

28 oct. 2015, 11:08
Focare de hepatită A în trei şcoli din judeţul Sibiu

„S-au luat toate măsurile necesare (…). Problema la hepatită este că are o perioadă de germinare foarte lungă şi nu ştim când şi unde se poate declanşa iarăşi. Cert este că sălile de clasă unde a fost descoperite cazurile acestea au fost închise, au fost dezinfectate şi să sperăm că reuşim să stopăm fenomenul. Mai mult ca sigur el va fi stopat. (…) Elevii care nu sunt bolnavi au fost mutaţi în altă clasă. Clasele respective sunt închise şi la ora asta pentru igienizare”, a precizat, potrivit Agerpres, Ştefan Firu.

Focar de hepatită A în Argeş. Sute de copii sunt în pericol

El a anunţat că au fost depistaţi elevi bolnavi de hepatita A la o şcoală din localitatea Cristian, dar şi la două şcoli din municipiul Sibiu.

Primele două cazuri de elevi bolnavi de hepatită virală A au fost depistate în 16 octombrie, la Cristian, unde existau şi şapte suspiciuni cu această boală, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu care a deschid o anchetă epidemiologică şi a început vaccinarea elevilor din acea şcoală.