Focare de RABIE în judeţul Argeş după ce o femeie a fost muşcată de un lup

Două focare de rabie sunt înregistrate în judeţul Argeş, în localităţile Mălureni şi Miceşti. Prefectul Cristian Soare a anuţat că situaţia este monitorizată de autorităţile sanitar-veterinare.

13 ian. 2014, 16:06
Focare de RABIE în judeţul Argeş după ce o femeie a fost muşcată de un lup

„Pe lângă cazul înregistrat la Mălureni, unde o femeie a fost muşcată de un lup turbat, a mai apărut un caz de rabie la vulpe în zona Miceşti, pe un fond de vânătoare. Am convocat Centrul local pentru combaterea bolilor al judeţul Argeş, care a dispus măsurile legale”, a declarat prefectul Cristian Soare.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a instituit zone de protecţie de trei kilometri şi zone de supraveghere de zece kilometri în cele două localităţi, în paralel fiind efectuată identificarea şi vaccinarea tuturor carnasierelor domestice.

Cristian Soare s-a declarat îngrijorat de înmulţirea cazurilor de rabie şi a anunţat că va convoca reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile, pentru stabilirea măsurilor care se impun.

„Vor fi convocaţi inclusiv administratorii tuturor fondurilor de vânătoare. În ultimul an au fost identificate focare de rabie în mai multe zone şi trebuie să întocmim un plan de măsuri, în special pe prevenire”, a precizat prefectul, potrivit Agerpres.

O femeie în vârstă de 74 de ani din comuna argeșeană Mălureni a fost mușcată de lup chiar în curtea casei sale. Vecinii i-au sărit în ajutor şi au pus animalul pe fugă.

Bătrâna a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, acolo unde i s-a administrat ser antitetanic, şi se află acum sub supravegherea medicilor.