Focuri de armă în centrul Londrei. London Bridge a fost închis, este vorba de incident „terorist” VIDEO

Două persoane au fost ucise vineri în atacul comis de un bărbat pe Podul Londrei, transmite BBC. Poliţia britanică a împuşcat mortal vineri pe Podul Londrei un bărbat care avea ataşat de corp un dispozitiv exploziv fals şi care înjunghiase mai multe persoane, într-un incident calificat de poliţie ca terorist.

RomaniaTV.net
29 nov. 2019, 14:11
Focuri de armă în centrul Londrei. London Bridge a fost închis, este vorba de incident „terorist” VIDEO

UPDATE: Poliţia britanică a anunţat că forţele sale au împuşcat vineri un bărbat într-un incident pe Podul Londrei, incident pe care îl tratează ca pe unul terorist, ca măsură de precauţie, transmite Reuters. ‘În acest stadiu, circumstanţele referitoare la incidentul de pe Podul Londrei rămân neclare’, a transmis poliţia pe Twitter.

Premierul Boris Johnson a transmis că este ‘ţinut la curent cu privire la incidentul de pe Podul Londrei’ şi că mulţumeşte ‘poliţiei şi tuturor serviciilor de urgenţă pentru reacţia lor imediată’.

‘Totuşi, ca măsură de precauţie, răspundem la acest incident ca şi când este vorba despre unul de terorism. Un bărbat a fost împuşcat de poliţie’, adaugă comunicatul.

Postul Sky News, citând surse neidentificate, a relatat că cel puţin o persoană, care nu era atacatorul, a fost ucisă în incident.

Puţin mai devreme, poliţia anunţase că ‘a fost chemată la ora 1.58 p.m. la locul unei înjunghieri în apropiere de Podul Londrei’. ‘Un bărbat a fost reţinut de poliţie. Credem că un număr de oameni au fost înjunghiaţi’, indica poliţia pe Twitter.

UPDATE – Serviciile de ambulanţă anunţă un incident major, mai multe persoane fiind rănite prin înjunghiere.

UPDATE – Conform Poliţiei Metropolitane, forţele de ordine au fost chemate să intervină la locul unei înjunghieri, în apropiere de pod, înainte de ora locală 14.00 (16.00, ora României). Un bărbat a fost reţinut şi mai multe persoane au fost rănite.

– Un jurnalist BBC, John McManus, afrmă că a văzut un grup de bărbaţi implicaţi într-o încăierare pe pod.


UPDATE: Poliţia Metropolitană a anunţat că un bărbat a fost reţinut şi că mai multe persoane au fost rănite.

Poliţia londoneză a anunţat vineri că un bărbat pare să fi fost împuşcat într-un incident pe Podul Londrei, în centrul capitalei britanice, transmit agenţiile internaţionale de presă. 

UPDATE: Mai multe persoane au fost înjunghiate pe Podul Londrei. În imaginile postate pe reţelele de socializare se vede cum oamenii fug de pe pod, forţele de ordine au înconjurat un bărbat şi l-au pus la pământ.

Focuri de armă auzite lângă Podul Londrei. Poliția confirmă că „se confruntă cu un incident”. Conform unor noi informații, poliția ar fi împușcat și rănit serios o persoană după ceea ce ar fi putut fi un atac cu cuțitul. Alte informații vorbesc despre cel puțin o persoană care să fi fost ucisă în urma evenimentului, cel mai probabil atacatorul împușcat de poliție.